Clicky


Politie bevrijdt aantal mensen uit Apple Store tijdens gijzeling

Politie bevrijdt aantal mensen uit Apple Store tijdens gijzeling
22-02-2022 20:52 | Misdaad | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 20:58 uur] De politie heeft dinsdagavond een aantal mensen uit de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam weten te bevrijden. Dat meldt de politie aan het ANP. Er wordt niet gemeld hoeveel mensen er nu nog in het pand zijn en wat de status van de gijzeling precies is.

De politie kan niet bevestigen dat het gaat om tientallen mensen die bevrijd zijn. Dit aantal wordt genoemd door Het Parool. "Over de situatie in en rond het pand willen we vooralsnog geen informatie delen."

Op beelden van eerder op de avond was te zien dat een man wordt vastgehouden en onder schot wordt gehouden door een andere man. De politie is massaal ter plaatse met specialistische eenheden.

Een groot gebied in de nabije omgeving van het Leidseplein is afgezet. Ook hulpdiensten zoals ambulances, brandweer en marechaussee zijn vertegenwoordigd. De inzet van hulpdiensten rondom het incident is dinsdagavond steeds groter geworden. Voertuigen rijden af en aan, met zwaailichten en sirenes. Uit voorzorg is ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingezet, zegt een woordvoerder van de politie.

Meerdere mensen meldden eerder op de avond aan AT5 schoten te hebben gehoord in het pand. Een medewerker van de winkel zou volgens de stadszender hebben geroepen dat er een overval gaande was.