Clicky


GRIP1 van kracht vanwege gijzeling in Apple store Amsterdam

GRIP1 van kracht vanwege gijzeling in Apple store Amsterdam [+foto's&video]
22-02-2022 19:07 | Misdaad | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - [update 20:27 uur] Op het Leidseplein in Amsterdam is een gijzeling gaande bij de Apple store. De melding kwam omstreeks Op beelden op sociale media is te zien dat bij een persoon een vuurwapen tegen het hoofd gehouden wordt.

Politieagenten lopen met getrokken wapen en dragen zware kogelwerende vesten. Ook zijn er ambulances opgeroepen naar het Leidseplein.

Even na 18.00 uur schaalde de hulpdiensten op naar een GRIP1 situatie. Het gebied is zeer ruim afgezet. Onder meer de Stadhouderskade is afgezet grofweg vanaf het Museumplein. Omliggende gebouwen worden ontruimd. Op dit moment is ook de EOD ter plaatse. Zojuist is ook een zwaar gepantserd voertuig van de Dienst Speciale Interventies ter plaatse gekomen, een zogeheten Bearcat

De politie meldt dat zij op dit moment terughoudens zijn met informatie over de situatie in de Apple Store om het onderzoek en de politie-inzet daar niet te verstoren.

Ook vraagt de politie omwonenden, ondernemers en werknemers aan het Leidseplein om niet buiten te komen kijken en binnen te blijven.

De politie roept personen die in de buurt van de Apple Store wonen geen livebeelden te maken.

In diverse media zijn berichten te lezen over locaties in de Apple Store waar zich mogelijk mensen zouden kunnen bevinden. De politie vraagt iedereen terughoudend te zijn met het delen van dergelijke informatie omwille van de veiligheid.