Clicky


 


Arrestaties na dodelijke aanvaring voor Zweedse kust

Arrestaties na dodelijke aanvaring voor Zweedse kust
13-12-2021 19:15 | Aanvaringen | auteur ANP/RTR/AFP/DPA

STOCKHOLM/KOPENHAGEN - De Zweedse politie heeft twee bemanningsleden van het Britse schip Scot Carrier aangehouden op verdenking van nalatigheid met de dood tot gevolg. Het vermoeden bestaat dat de Britse en de Kroatische verdachte dronken waren toen ze in de nacht van zondag op maandag voor de kust van Zweden in aanvaring kwamen met een Deens vrachtschip.

Een van de twee bemanningsleden van het Deense schip, dat kapseisde na het ongeval, is uren later dood teruggevonden. Zijn lichaam bevond zich op het Deense schip Karin Hoej, bevestigde een politiewoordvoerder eerder. Het tweede bemanningslid wordt nog vermist.

De 55 meter lange Karin Hoej en de 90 meter lange Scot Carrier voeren op het moment van de aanvaring in dezelfde richting, zeggen de autoriteiten in Denemarken en Zweden. Bij het eiland Bornholm is met zeker negen boten en een helikopter gezocht naar slachtoffers.

In eerste instantie was onduidelijk wat de oorzaak was van het ongeval. Er was sprake van mist, maar die was volgens de Deense meteorologische dienst niet bijzonder dicht. De Zweedse kustwacht zei eerder al dat werd gekeken of sprake was "ernstige nalatigheid".

Voor het leven van de nog vermiste opvarende van de Karin Hoej moet worden gevreesd. De Deense autoriteiten zeggen dat er geen teken is dat de bemanningsleden reddingsboten of andere noodapparatuur hebben gebruikt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions