Clicky


Vrachtschepen 'Karin Hoej' en 'Scot Carrier' met elkaar in aanvaring op Oostzee

Vrachtschepen 'Karin Hoej' en 'Scot Carrier' met elkaar in aanvaring op Oostzee [+foto]
13-12-2021 10:35 | Aanvaringen | auteur Redactie | Esther van der Wal

YSTAD - [update 16:25 uur] Er is maandagochtend 13 december een grote reddingsoperatie aan de gang op de Oostzee voor de Zweedse kust waar twee vrachtschepen, de Karin Hoej en de Scot Carrier, met elkaar in aanvaring zijn gekomen. Een van de twee schepen is gekapseisd.

Volgens de Zweedse Sjöfartsverketkregen (Zweedse Kustwacht) kregen zij rond 03:30 uur een alarm dat er twee vrachtschepen met elkaar in aanvarin gwaren gekomen tussen Ystad en Bornholm. Het betreft het Deense schip de Karin Hoej en het Britse schip de Scot Carrier.

Het Deense schip is gekapseisd en ligt ondersteboven in het water. Twee personen van de Deense bemanning werden vermist en voor hen werd een zoektocht in gang gezet. Onder meer een helikopter en negen schepen werken aan de reddingsoperatie mee. Ook is er een vliegtuig van de Zweedse Kustwacht onderweg en helpen twee Deense schepen mee.

Rond 15:30 uur meldde de Zweedse Kustwacht dat er één vermist bemanningslid dood gevonden is aan boord van het gekapseisde schip. Het andere bemanningslid is nog altijd spoorloos.

Rond negen uur is de Zweedse Kustwacht samen met de Sea Rescue Society begonnen met het slepen van het gekapseisde schip. Dit om het schip gemakkelijker te kunnen doorzoeken en om te voorkomen dat het schip zinkt. Wanneer het schip dichter bij land is zal de zoektocht in het schip worden voortgezet. De Zweedse politie neemt het dan over.

Wat de oorzaak van de aanvaring was, is nog onduidelijk. Het is eveneens nog niet bekend hoeveel mensen er in totaal aan boord waren.

De Karin Hoej is een vrachtschip dat gebouwd is in 1977 en onder Deense vlag vaart. Het schip is 55 meter lang en 9 meter breed.

De Scot Carrier is een vrachtschip dat gebouwd is in 2018 en onder de Britse vlag vaart. Het schip is 90 meter lang en 15 meter breed.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions