Clicky


 


Geen hoop meer op overlevenden na zware explosie bij Currenta in Duitse Leverkusen

Geen hoop meer op overlevenden na zware explosie bij Currenta in Duitse Leverkusen
28-07-2021 19:45 | Bedrijfsongevallen | auteur ANP/RTR/DPA

LEVERKUSEN - Er is geen hoop meer op het vinden van overlevenden na de zware explosie op een chemiepark in het West-Duitse Leverkusen. Het bedrijf waar de ontploffing dinsdag plaatsvond gaat ervan uit dat de vijf vermisten zijn omgekomen. Eerder werden al twee lichamen geborgen.

De ontploffing vond plaats bij een afvalverwerkingsinstallatie van het bedrijf Currenta. Daardoor raakten 31 mensen gewond. Er wordt nog gezocht naar de vermisten, onder meer met drones. "We moeten ervan uitgaan dat we ze niet levend zullen terugvinden", zegt Currenta-baas Frank Hyldmar.

Volgens het bedrijf is het nog te vroeg om te zeggen wat de oorzaak is van de explosie, die een urenlange brand veroorzaakte in een tank met oplosmiddelen. De politie doet daar onderzoek naar. Duitse aanklagers onderzoeken of er sprake is van dood door nalatigheid en willen ook weten of de explosie is veroorzaakt door nalatigheid.

Het onderzoek worden bemoeilijkt door de roetdeeltjes die zijn neergekomen. Het is nog niet duidelijk of het roet gevaarlijk is. Experts verwachten daar de komende dagen nog niets over te kunnen zeggen. Omwonenden krijgen voorlopig het advies niet in direct contact te komen met het roet. Speeltuinen in de omgeving zijn dicht. Leverkusen ligt tussen Düsseldorf en Keulen, in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats