Clicky


Zware explosie bij afvalverwerker Currenta in Duitse Leverkusen, twee doden, vijf vermisten en 31 gewonden

Zware explosie bij afvalverwerker Currenta in Duitse Leverkusen, twee doden, vijf vermisten en 31 gewonden [+foto's&video]
27-07-2021 11:41 | Buitenland | auteur ANP/RTR/REDACTIE

LEVERKUSEN - [update 20:30 uur] Zeker twee mensen zijn omgekomen door een zware explosie op een groot chemiepark in het West-Duitse Leverkusen. Daarnaast hebben 31 medewerkers verwondingen opgelopen en worden vijf anderen vermist. De ontploffing vond plaats bij een afvalverwerkingsinstallatie van het bedrijf Currenta.

Het chemiepark meldt dat de zoektocht naar de vermisten "op volle toeren" doorgaat. "Helaas neemt de hoop om ze levend terug te vinden af", aldus de manager. De explosie vond dinsdag omstreeks 09.40 uur plaats. Over de oorzaak is nog niets bekend. De politie kan het onderzoek naar de toedracht pas starten als de hulpdiensten hun werk hebben afgerond.

Het ongeluk vond volgens Duitse media plaats bij de opslag met tanks bij de vuilverbranding. Een tank met oplosmiddelen stond urenlang in brand. Op het getroffen bedrijventerrein Chempark in Leverkusen tussen Düsseldorf en Keulen, in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen, is ook chemieconcern Bayer gevestigd. De knal was tot in de wijde omgeving te horen. Ook steeg er een rookpluim op van honderden meters hoog.

De hulpdiensten riepen omwonenden op binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Ook belangrijke snelwegen in de buurt werden afgesloten. De Duitse burgerbescherming sprak over extreem gevaar. Na metingen van de lucht in een deel van de regio concludeerde de brandweer rond de middag dat de bevolking daar geen gevaar meer liep.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions