Clicky

 
Transport Online - Talson levert vijf TGG megatrailers aan Nico Mooij

Talson levert vijf TGG megatrailers aan Nico Mooij

Talson levert vijf TGG megatrailers aan Nico Mooij
28-07-2021 10:06 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

MUILSBEEK - “Met een standaard oplegger vervoer ik maximaal 33 europallets, met deze Talson kan ik 66 europallets (of 52 blokpallets) tegelijk vervoeren. Dat betekent dat ik mijn kostprijs per getransporteerde pallet bijna halveer. We hebben hiermee veel succes in de markt.”

Nico Mooij van Mooij Forwarding & Logistics uit Milsbeek is enthousiast over de vijf Talson TGG MEGA-opleggers die hij onlangs in gebruik heeft genomen. De trailers hebben een inwendige hoogte van 2970 mm over de gehele lengte en zijn uitgerust met het Talfix systeem: 3 mm dikke platen van geanodiseerd aluminium met ophanggaten over de gehele hoogte en lengte, aan beide zijwanden.

Met behulp van uitschuifbare draagbalken creëert Mooij in enkele minuten een tweede laadvloer op elke gewenste hoogte en voor elk formaat goederen. De balken wegen ongeveer 9 kg en zijn gemakkelijk hanteerbaar. Als ze niet in gebruik zijn, kunnen ze veilig en compact bij het kopschot worden ‘geparkeerd’. De balken zijn ook geschikt voor ladingzekering. Laden en lossen gaan met een stapelaar.

 

Het Talfix-systeem is in de jaren-80 ontwikkeld als ophangsysteem voor hangend-confectievervoer. Het multifunctionele, gepatenteerde Talfix-systeem met 10.000 gaten maakt het mogelijk om verschillende typen lading in één oplegger te laden. Dankzij continue ontwikkeling maakt het Talfix-systeem behalve hangend-confectietransport, nu ook dubbele-laadvloerconstructies en extra ladingzekering mogelijk, gebruik makend van universeel verkrijgbare draagbalken. Het multifunctionele gebruik van de oplegger verhoogt de transportefficiency.

De Talson TGG MEGA heeft een zelfdragende aluminium carrosserie. Een uiterst sterke constructie waarbij het chassis ontbreekt en de vloer is geïntegreerd met hulpframes voor kingpin, steunpoten en achterassen. Het voertuig is luchtgeveerd en heeft negentons BPW-assen voorzien van 19,5 inch velgen en banden in de maat 445/50 R19,5.

Mooij is al acht jaar klant van Talson en zeer tevreden over de kwaliteit. “Wij gebruiken dit dubbele-laadvloerconcept in ons Eurpoese transportnetwerk. Wij rijden allerlei volumegoederen, van blikjes tot ziekenhuisbedden en pallets met onder andere automotive producten. Pallets met euroformaat of andere formaten. Met het Talfix-systeem kan het allemaal.“

Recentelijk nam Nico Mooij ook al vijfentwintig nieuwe Scania's in gebruik.
 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions