Clicky

 
Transport Online - Transporteur Nico Mooij koopt vijfentwintig Scania's V8

Transporteur Nico Mooij koopt vijfentwintig Scania's V8

Transporteur Nico Mooij koopt vijfentwintig Scania's V8
26-07-2021 11:23 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

MILSBEEK - Vijfentwintig Scania's met zestienliter V8-motor (type S520 in groot-volumeuitvoering) heeft Mooij Forwarding & Logistics bv uit Milsbeek aangeschaft ter uitbreiding van zijn wagenpark. "Goede chauffeurs vinden is niet gemakkelijk", licht oprichter en directeur Nico Mooij toe. "Maar wij kunnen het veroorloven om selectief te zijn, mede dankzij dit Zweedse topmaterieel."

De Scania V8 is meer dan alleen verwennerij voor chauffeurs. "Qua prestaties, betrouwbaarheid, onderhoudskosten en brandstofgebruik scoren deze trekkers geweldig. Een verantwoorde investering." De wagens rouleren in shifts van drie weken waarbij de chauffeurs in heel Europa rijden en elkaar aflossen. In de weekends zijn voertuigen en bemanning indien mogelijk op een van de drie vestigingen van Mooij, waar faciliteiten zijn als kantines en wasgelegenheid.

Milsbeker Nico Mooij begon in 1986 met één Scania. Zijn bedrijf bestaat deze maand precies 35 jaar. Met doorzettingsvermogen en innovatiekracht bouwde hij het uit tot een middelgrote transportonderneming: 87 trucks, 117 trailers (mega box / tautline / container), 30 à 40 charters, drie eigen vestigingen (Milsbeek NL, Berlijn D en Legnica PL). Mooij Forwarding & Logistics staat voor constante hoge kwaliteit, lange relaties met klanten, goede sfeer, laag personeelsverloop, geavanceerde IT en communicatie.

De Limburgse ondernemer creëerde een hub'n'spoke-systeem voor transporten van en naar Oost-Europa. Trailers worden op strategische punten omgekoppeld en overgedragen aan een collega-chauffeur. Indien mogelijk overbrugt Mooij lange stukken met de lading in twee verdiepingen in de trailer (double stock). Dit scheelt tot 50 procent in het aantal transporten, mogelijk gemaakt door een perfect georganiseerde planning.

"Twintig jaar geleden zijn we begonnen met double-stock transport voor een klant in Oekraïne. We hebben dit fors uitgebouwd in de loop der jaren." Double-stock-transport is niet alleen kostentechnisch gunstig is, het is ook duurzaam vanwege de besparing van het aantal gereden kilometers.

Mooij Forwarding & Logistics is in 35 jaar een internationaal bedrijf geworden, met chauffeurs uit diverse landen en internationaal geregistreerde trucks. "Wij opereren op dit niveau om concurrerend te blijven in de Europese transportmarkt. Wij zijn een gezond bedrijf en richten ons de komende jaren op de verdere uitbouw van duurzaam transport."

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden