Clicky

 
Transport Online - Medewerkers Schöne Edelmetaal geschrokken van overval

Medewerkers Schöne Edelmetaal geschrokken van overval

Medewerkers Schöne Edelmetaal geschrokken van overval
20-05-2021 11:40 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De medewerkers van Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord zijn enorm geschrokken van de overval op een waardetransport woensdagmiddag. Geen van de medewerkers is gewond geraakt. Dat zegt een woordvoerder van het Belgische Umicore, het moederbedrijf van Schöne.

"Geen van de medewerkers is gewond geraakt, daar zijn we blij en opgelucht over", zegt de woordvoerder. "Wel is iedereen enorm geschrokken van wat er gebeurd is. De eerste aandacht gaat naar hen. Ze krijgen ook professionele ondersteuning om deze betreurenswaardige gebeurtenis een plaats te geven." Het bedrijf kan geen verdere details geven over het verloop van de overval of de inhoud van het waardetransport, omdat het onderzoek nog loopt.

Het Parool meldde eerder dat het om een geldtransportwagen van Brink's zou gaan. Het bedrijf wil daar zelf niets over kwijt en zegt dat de "woordvoering via de politie verloopt". Volgens verschillende media zou het waardetransport miljoenen euro's waard zijn geweest. AT5 meldde woensdag dat de politie de inhoud rond 21.00 uur naar een veilige locatie heeft overgebracht.

Volgens Het Parool zou er nog amper worden gewerkt in het pand aan de Meeuwenlaan, omdat de goudproducent op het punt stond te verhuizen naar het buitenland. Een buurtbewoner zei tegen de krant dat het 'hoogst uitzonderlijk' was dat er een waardetransport bij het gebouw naar binnen reed.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden