Clicky

 
Transport Online - Dode en twee gewonden na overval op waardetransport in Amsterdam [+video]

Dode en twee gewonden na overval op waardetransport in Amsterdam

Dode en twee gewonden na overval op waardetransport in Amsterdam [+video]
19-05-2021 16:13 | Criminaliteit | auteur ANP

AMSTERDAM/BROEK IN WATERLAND - Een politieachtervolging na een gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord is woensdagmiddag geëindigd in een weiland in Broek in Waterland. De politie heeft zes verdachten aangehouden, van wie twee gewond zijn. Eén verdachte is overleden, meldt de politie Amsterdam. Of deze man door een politiekogel is overleden, is nog niet bekend.

Het begon allemaal met een overval op de Meeuwenlaan. Volgens een ooggetuige tegen Het Parool werd een waardetransportauto van Brink's overvallen bij het pand van Schöne Edelmetaal, waar onder meer in goud wordt gehandeld.

Bij die overval werd geschoten. Of er iets is buitgemaakt, kan een politiewoordvoerster nog niet zeggen. De verdachten gingen er met hoge snelheid vandoor in minimaal twee auto's, waarna agenten de achtervolging inzetten. In Broek in Waterland, een dorp ten noordoosten van Amsterdam, brandden twee vluchtauto's uit. De verdachten vluchtten een weiland in, waar opnieuw werd geschoten.

Op filmpjes van omwonenden is onder meer te zien hoe bewapende politiemensen door het dorp lopen op zoek naar de verdachten. Ook zijn er beelden van de verdachten in het weiland, terwijl er wordt geschoten. In één filmpje is te zien hoe agenten in het gras knielen. Iemand heeft ook uit zijn raam gefilmd hoe een vermoedelijke verdachte door een groepje politiemensen wordt geboeid.

Er zou ook sprake zijn van een derde vluchtauto. Er circuleert een filmpje uit een bewakingscamera, waarop te zien is hoe deze auto door een hek iemands tuin binnenrijdt en tegen een boom tot stilstand komt. Drie inzittenden en een man die komt aanrennen, lopen het aangrenzende weiland in.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. In verband daarmee is de N247 tussen Amsterdam en Monnickendam in beide richtingen dicht bij Broek in Waterland, meldt de ANWB.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden