Transport Online - Duitse WSA heeft nog geen containers in Noordzee gevonden

Duitse WSA heeft nog geen containers in Noordzee gevonden

Duitse WSA heeft nog geen containers in Noordzee gevonden
10-12-2020 11:13 | Incidenten | auteur ANP

SCHIERMONNIKOOG - In de Noordzee zijn nog geen containers aangetroffen, zegt de Duitse scheepvaartdienst WSA. Dinsdagavond werd gemeld dat een schip in de Noordzee meer dan tweehonderd containers zou hebben verloren. Volgens berichten van een schipper zouden er containers in het water drijven en ook zouden er containers op de zeebodem liggen.

"Met sonaronderzoek hebben we tot dusver nog geen objecten aangetroffen die de afmetingen hebben van containers", aldus een woordvoerder van de dienst donderdag. Het onderzoek is in ieder geval de hele dag nog bezig. De containers zouden ongeveer 100 mijl (zo'n 185 kilometer) boven Schiermonnikoog in het Duitse deel van de Noordzee zijn beland.

Begin 2019 verloor de MSC Zoe tijdens zwaar weer in totaal 342 containers op de zuidelijke vaarroute langs de Waddeneilanden. Nog steeds zijn stranden van meerdere Waddeneilanden bezaaid met materiaal afkomstig uit die containers.

Eind oktober waarschuwden deskundigen in de Tweede Kamer nog dat een ramp zoals met de bijna 400 meter lange MSC Zoe zo weer kan gebeuren.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen