Transport Online - Containerschip zou meer dan 200 containers hebben verloren in Noordzee

Containerschip zou meer dan 200 containers hebben verloren in Noordzee

Containerschip zou meer dan 200 containers hebben verloren in Noordzee
09-12-2020 09:05 | Incidenten | auteur Redactie | ANP

DE WESTEREEN - [update 10:00 uur] De Nederlandse kustwacht heeft contact met de Duitse collega's over berichten dat een schip op de Noordzee boven Schiermonnikoog containers heeft verloren. De containers zouden ongeveer 100 mijl (circa 185 kilometer) boven Schiermonnikoog in het Duitse deel van de Noordzee zijn beland.

Meer details heeft de Nederlandse Kustwacht niet. De organisatie volgt de ontwikkelingen en wijst er op Twitter op dat eventuele vervolgacties en onderzoek bij de Duitse collega's liggen.

Omroep Fryslân meldde dinsdagavond dat een schip in de Noordzee meer dan tweehonderd containers zou hebben verloren. Volgens berichten van een schipper zouden er containers in het water drijven en ook zouden er containers op de zeebodem liggen.

Begin 2019 verloor de MSC Zoe tijdens zwaar weer in totaal 342 containers op de zuidelijke vaarroute langs de Waddeneilanden. Nog steeds zijn stranden van meerdere Waddeneilanden bezaaid met materiaal afkomstig uit de containers. Eind oktober waarschuwden deskundigen in de Tweede Kamer nog dat een ramp zoals met de bijna 400 meter lange MSC Zoe zo weer kan gebeuren.

Foto's

 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST
 • J.Roeland
  KERSTENS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions