Clicky


 


CNV stuurt brief aan Minister: 'Wegrestaurants moeten open voor vrachtwagenchauffeurs'

CNV stuurt brief aan Minister: 'Wegrestaurants moeten open voor vrachtwagenchauffeurs'
30-10-2020 08:53 | Coronavirus | auteur Redactie

UTRECHT - CNV Vakmensen doet een dringend beroep op minister Cora van Nieuwenhuizen om te zorgen voor betere voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs onderweg. De bond heeft de minister hierover een brief gestuurd (zie bijlage onderaan bericht).

“We nemen geen genoegen met de teleurstellende antwoorden op eerdere Kamervragen die hierover zijn gesteld”, zegt CNV-bestuurder Tjitze van Rijssel. “Kennelijk vindt de minister het normaal dat chauffeurs, als ze een hele dag onderweg zijn geweest, achter hun stuur in hun eentje een afhaalmaaltijd moeten opeten. Nou, wij vinden dat níet normaal. Die reactie van de minister is een klap in het gezicht voor de chauffeurs. De situatie moet echt snel verbeteren, de wegrestaurants moeten open voor vrachtwagenchauffeurs. De controle kan heel simpel, want elke vrachtwagenchauffeurs kan zich identificeren met een chauffeurskaart of hun rijbewijs C, CE met code 95 erop.”

Coronaprotocol onvoldoende nageleefd

De petitie die CNV Vakmensen afgelopen zaterdag startte voor betere voorzieningen onderweg is in een paar dagen tijd al door ruim 600 mensen ondertekend. Chauffeurs geven daarbij ook aan dat ze bij het laden en lossen op veel plekken binnen niet meer welkom zijn en geen gebruik kunnen maken van kantine of een toilet met stromend water. Vaak treffen ze smerige mobiele toiletten aan.

Ook dat moet snel beter, vindt Van Rijssel. “De transportwerkgevers en opdrachtgevers doen te weinig voor de chauffeurs. We hebben ook hen een brief gestuurd, omdat we hen willen houden aan het coronaprotocol dat we eerder dit jaar met elkaar hebben afgesproken. Dat coronaprotocol wordt nu onvoldoende nageleefd. De werkgevers en opdrachtgevers moeten aan de bak, zij moeten zorgen voor goede werkomstandigheden voor de chauffeurs. Dat betekent op z’n minst overal toegang tot de kantine voor een bak koffie en normale sanitaire voorzieningen met stromend water.”

CNV Vakmensen wil de petitie met de verzamelde handtekeningen binnenkort aanbieden aan de minister.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions