Transport Online - Tachograafkaart kost nu 101 euro

Tachograafkaart kost nu 101 euro

Tachograafkaart kost nu 101 euro
20-01-2020 10:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZOETERMEER/DEN HAAG - De prijs van de tachograafkaart is per 18 januari 2020 vastgesteld op 101 euro. Dat maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zaterdag bekend. TLN heeft meerdere malen geprotesteerd tegen verhoging van de prijs van de tachograafkaart.

TLN heeft het afgelopen jaar samen met andere branchepartijen bezwaar gemaakt tegen de verhoging door KIWA van de prijs van de tachograafkaart. De branche drong aan op een prijsverlaging omdat de prijzen in Nederland veel hoger liggen dan in bijna alle andere Europese landen. "Het is aantoonbaar onjuist dat partijen niet gereageerd zouden hebben op internetconsultaties zoals in de toelichting in de Staatscourant staat", aldus TLN in een reactie op de publicatie.

Deze verhoging gaat vooraf aan de voorlopig geplande verlaging van het tarief met 9 uuro per juni dit jaar. "Beschamend", zo liet TLN in een eerder bericht weten. "De prijs van de Nederlandse kaart ligt nog steeds ver boven het gemiddelde van 59 euro en staat op de derde plaats als duurste van Europa. De minister heeft tot nu toe helaas nog niets gedaan met de herhaalde oproep van onder meer TLN om de prijs drastisch te verlagen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions