Transport Online - Tachograafkaart slechts 9 euro goedkoper, werkgeversorganisaties teleurgesteld

Tachograafkaart slechts 9 euro goedkoper, werkgeversorganisaties teleurgesteld

Tachograafkaart slechts 9 euro goedkoper, werkgeversorganisaties teleurgesteld
18-12-2019 15:54 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - TLN, evofenedex, KNV, BOVAG en RAI zijn zeer teleurgesteld over de geringe verlaging van de prijs van de tachograafkaart. De minister heeft niets gedaan met de oproep door de betrokken organisaties tot een drastische verlaging.

Minister Van Nieuwenhuizen maakte eerder bekend dat het tarief voor de tachograafkaart per 2020 omlaag gaat van 101 naar 92 euro. Beschamend, vinden de gezamenlijke organisaties. De prijs van de Nederlandse kaart ligt nog steeds ver boven het gemiddelde van 59 euro en staat op de derde plaats als duurste van Europa.

TLN, evofenedex, KNV, BOVAG en RAI stelden afgelopen zomer op basis van eigen onderzoek al vast dat de prijs voor deze kaarten in Nederland tot wel 70 procent hoger ligt dan het Europese gemiddelde. De minister noemt de nieuwe prijs van 92 euro ‘kostendekkend’. De ondernemersorganisaties blijven vraagtekens zetten bij de gehanteerde kostprijs waarvoor Kiwa de kaart zegt te kunnen produceren.

Het ministerie zal nog in gesprek gaan met de branches over het nieuwe tarievenstelsel. Vraagpunt voor de branches zal daarbij zijn hoe deze kostprijs tot stand is gekomen. Het is onvoorstelbaar dat het, gezien de gemiddelde prijs in Europa, niet goedkoper kan. Daarbij kan het bovendien niet zo zijn dat de branche opdraait voor de fouten die Kiwa eerder dit jaar maakte met de niet-tijdige levering van de Nederlandse tachograafkaarten.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions