Clicky

 
Transport Online - Woensdagochtend bekend wat de boeren gaan doen

Woensdagochtend bekend wat de boeren gaan doen

Woensdagochtend bekend wat de boeren gaan doen
16-12-2019 17:30 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De protestacties die boeren woensdag willen houden, gaan naar alle waarschijnlijkheid gewoon door. Maar pas die ochtend zal duidelijk zijn wat de acties gaan inhouden. Dan worden de boeren erover geïnformeerd, laat een woordvoerster van koepelorganisatie Landbouw Collectief weten.

Een en ander is ook afhankelijk van de uitspraak door de rechter dinsdag in het kort geding dat het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft aangespannen. Dat wil voorkomen dat boeren de bevoorrading van supermarkten platleggen. Al verwacht de zegsvrouw niet dat de uitspraak van grote invloed zal zijn op de acties. Vooral omdat nog niet bekend is wat de boeren gaan doen woensdag. Ook van de schaal van de protesten kon ze geen inschatting geven.

De advocaat van actiegroep Farmers Defence Force, die ook is aangesloten bij het Landbouw Collectief, zei tijdens het kort geding dat de acties "dynamisch" zijn en dat de voedselbevoorrading niet wordt tegengehouden. De boeren willen van plaats naar plaats trekken en hebben daarvan melding gedaan bij diverse gemeenten.

De NOS meldt op basis van een brief die Farmers Defence Force naar gemeenten heeft gestuurd dat de groep wil actievoeren bij ruim veertig distributiecentra. Bij elk distributiecentrum verwacht de organisatie ongeveer tweehonderd tot 1500 betogers. Farmers Defence Force was niet bereikbaar om dit te kunnen bevestigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden