'Boeren gaan actievoeren bij distributiecentra'

'Boeren gaan actievoeren bij distributiecentra'
16-12-2019 19:50 | Algemeen | auteur MEDIAWATCH

HILVERSUM - Boerenactiegroep Farmers Defence Force gaat woensdag actievoeren bij ruim veertig distributiecentra in heel Nederland. Dat blijkt uit een brief die de organisatie heeft gestuurd naar de gemeenten waar de distributiecentra zijn gevestigd. De brief is in handen van de NOS.

De gemeenten zijn ingelicht omdat demonstraties vooraf moeten worden aangemeld. Farmers Defence Force (FDF) verwacht bij elk distributiecentrum ongeveer tweehonderd tot 1500 betogers, zo schrijft de groep in de brief aan de gemeentes.

Het protest is bedoeld voor "eerlijke handelsvoorwaarden voor de Nederlandse boeren". "Tijdens de actie zullen wij ons als bestuur zo veel mogelijk inzetten om de locatie zo min mogelijk te hinderen", schrijft FDF in de brief.

FDF was volgens de NOS niet bereikbaar voor een toelichting op de brief.

Bijlage:Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden