Clicky

 
Transport Online - Tweede Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur aangehouden in verband met 'dodentruck' [+foto]

Tweede Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur aangehouden in verband met 'dodentruck'

Tweede Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur aangehouden in verband met 'dodentruck' [+foto]
26-10-2019 19:26 | Buitenland | auteur ANP | Redactie Transport Online

LONDEN - De politie heeft een vijfde persoon aangehouden in verband met de dood van 39 migranten die in het Britse Essex in een vrachtwagen zijn gevonden. De 23-jarige man afkomstig uit Noord-Ierland werd gearresteerd toen hij zaterdag van een veerboot kwam, aldus Britse media.

De Ierse staatsomroep RTE zei dat de man zaterdagochtend na aankomst op een veerboot vanuit Frankrijk in de haven van Dublin is gearresteerd. De politie wil hem ondervragen over de bewegingen van de oplegger waarin de lichamen werden gevonden. Een blauwe Scania-vrachtwagen waarin hij reed, is in beslag genomen. Met deze Scania-trekker zou de chauffeur de koeloplegger die woensdag in Grays stond naar de ferry in Zeebrugge hebben gebracht.

De politie had al vier mensen aangehouden in verband met de zaak. De baas van een transportbedrijf en zijn vrouw werden vrijdag opgepakt. Zij waren de laatst bekende eigenaars van de vrachtwagen met de 39 dode migranten.

Woensdag, direct na de vondst, was de arrestatie van de 25-jarige Maurice Robinson uit Noord-Ierland, de bestuurder van de vrachtwagen. Hij werd woensdag op verdenking van moord opgepakt en blijft in hechtenis.

En vrijdag werd een 48-jarige man uit Noord-Ierland aangehouden op Stansted Airport op verdenking van mensensmokkel en doodslag, zei de politie van Essex.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats