Clicky


Chauffeur van 'dodentruck' officieel in staat van beschuldiging gesteld

Chauffeur van 'dodentruck' officieel in staat van beschuldiging gesteld
26-10-2019 19:36 | Buitenland | auteur Redactie

ESSEX - Het Britse openbaar ministerie heeft de politie van Essex toestemming gegeven om de 25-jarige Maurice Robinson in staat van beschuldiging te stellen in verband met het onderzoek naar de dood van 39 mensen wiens lichamen woensdag in Grays in zijn koeloplegger werden gevonden. Dat meldt de Essex Police zaterdagavond.

De 25-jarige Robinson, uit Laurel Drive, Craigavon, Noord-Ierland, werd woensdagochtend aangehouden kort nadat de ontdekking werd gedaan in het Waterglade Retail Park.

Robinson moet maandag 28 oktober verschijnen bij de Chelmsford Magistrates’ Court en wordt beschuldigd van 39 keer doodslag, samenzwering om illegale immigratie mogelijk te maken en witwassen.

Nog vier andere mensen zijn gearresteerd in verband met dit onderzoek. Een 38-jarige man en een 38-jarige vrouw uit Warrington, een 48-jarige man uit Noord-Ierland, die werden gearresteerd op verdenking van samenzwering voor illegale immigratie en doodslag, en een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Noord-Ierland. Zij  blijven allen voorlopig in hechtenis.