Transport Online - Opnieuw drugs gevonden in lading fruit bij De Groot in Hedel [+foto]

Opnieuw drugs gevonden in lading fruit bij De Groot in Hedel

Opnieuw drugs gevonden in lading fruit bij De Groot in Hedel [+foto]
21-05-2019 17:40 | Criminaliteit | auteur Redactie

HEDEL - [update 17:40 uur] Bij het openen van een container bij De Groot fresh group vonden medewerkers vandaag, dinsdag 21 mei, weer verdovende middelen tussen het fruit. De aangetroffen lading heeft een flinke straatwaarde, dus werd de groothandel door een speciale politie-eenheid bewaakt.

De verdovende middelen zijn inmiddels door de politie in veiligheid gebracht, weg van het terrein van De Groot.

Vorig jaar gebeurde hetzelfde in Hedel. Tussen de bananen werd een flinke lading drugs gevonden. Een verdacht persoon reed toen rondom het bedrijf.

Een bewakingseenheid staat nu bij de poort ter bescherming van eventuele criminelen die de gevonden lading nog willen ‘oppikken’.

Het onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog in volle gang.

Het zit De Groot niet echt mee. Drugscriminelen blijven maar gebruikmaken van de transportroutes van de groothandel. In mei 2017 werd er twaalf kilo cocaïne gevonden. Vorig jaar werden vier mannen opgepakt die op zoek waren naar een verstopte lading. Ze hadden een vuurwapen bij zich en na de zoveelste drugsvondst stortte ook het dak van de groothandel in door hevige regenval.

Al ruim tachtig jaar importeren ze fruit en al die jaren weten ze bij De Groot fresh group in Hedel dat drugscriminelen interesse hebben in de transportroutes overzees. Vooral vanuit Ecuador en Colombia. De bewaking werd vorig jaar al flink opgeschroefd vanwege de drugsvondsten

"Gelukkig is het protocol, wat het bedrijf na eerdere incidenten samen met justitie heeft opgesteld, doeltreffend geweest. Zowel de medewerkers als de bedrijfsvoering is niet in gevaar gekomen", aldus Ilona de Mooij van De Groot fresh group.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions