Clicky


Den hartogh Logistics

 • Den Hartogh Logistics
  Den hartogh Logistics
  17-02-2023
  Den Hartogh Logistics
  329 x bekeken
  Beschrijving

  ROTTERDAM - Den Hartogh Logistics zet vaart achter haar duurzaamheidsambities door de eerste Volvo FM Electric trekker in gebruik te nemen. De truck zal met name nationaal worden ingezet en is afgeleverd in het bijzijn van Pieter den Hartogh, Group Managing Director, Roger Alm, President Volvo Trucks en Anna Müller, SVP VT Europe Noord en Centraal-Europa.

  De ambities van Den Hartogh Logistics zijn groot. Het bedrijf wil in 2025 een CO2-reductie op haar transportactiviteiten bereiken van 25% en in 2050 volledig CO2-neutraal opereren. Pieter den Hartogh: “Het zijn forse ambities. Wij willen de impact op het milieu minimaliseren en zo duurzaam mogelijk werken. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden die ervoor zorgen dat we onze emissie kunnen verlagen. Dat doen we met elektrisch- en bijvoorbeeld ook LNG aangedreven trucks. De ingebruikname van de Volvo FM Electric is een nieuwe mijlpaal.”

  Joep Aerts, Business Unit Director Liquid Logistics: “De Volvo FM trekker zal worden ingezet in het cluster Rotterdam waar we dedicated de last - en first mile van ons intermodaal transport uitvoeren. We laden en lossen tankcontainers bij onze grote klanten. Dit betekent dat we relatief korte ritten hebben, waarbij de truck iedere avond terugkomt op de vestiging, zodat er ’s nachts geladen kan worden. Het is een manier om elektrisch transport bij alle grotere intermodale hubs die we hebben, toe te passen.”

  “Het is een bewuste keuze om te kiezen voor een zo licht mogelijke truck, met een zo hoog mogelijk laadvermogen. De Volvo FM Electric heeft een GCW van 50 ton. Door te kiezen voor vijf accu’s in plaats van zes is het laadvermogen extra groot. Daarbij hoeven we overigens geen enkele concessie te doen aan de veiligheid. Ook deze Volvo FM Electric heeft alle mogelijke veiligheidsfeatures, iets wat we hebben uitgebreid met camera’s in de buitenspiegel.”

  Joep Aerts vervolgt: “Voor ons is ook belangrijk, zeker gezien de inzet van de truck, dat de Volvo FM een makkelijke in- en uitstap heeft. Dat is voor onze chauffeurs echt een verademing.” De truck wordt direct ingezet. Helaas kan dat nog niet voor ADR-transporten. “Je ziet dat de regelgeving nog achterloopt op de werkelijkheid. Het is namelijk nog niet toegestaan om met een elektrisch voertuig ADR-goederen te vervoeren. We hopen dat de regelgeving snel zal veranderen. Nu kunnen we nog makkelijk non-ADR transporten apart inplannen, dat is onmogelijk bij meerdere elektrische trucks.”

  Naast het feit dat de truck elektrisch wordt aangedreven helpt ook het feit dat het chassis van de Volvo FM gemaakt is van fossielvrij staal in het terugdringen van de CO2-footprint. Pieter den Hartogh: “Wij hebben al jaren een partnership met Volvo Trucks. Het zijn juist dit soort zaken, samen met de alternatieve aandrijflijnen van Volvo, die maken dat we juist in de transitie naar CO2-neutraal samen willen optrekken.”

  Den Hartogh Logistics is een van de toonaangevende logistieke dienstverleners voor de chemische-, gas-, polymeer- en voedingsmiddelenindustrie. Het familiebedrijf is in 1920 in Nederland opgericht en is nu wereldwijd aanwezig vanuit 50 locaties in 27 landen. Het bedrijf heeft ruim 2.000 medewerkers, meer dan 24.000 tankcontainers, 5.750 droge bulkcontainers en gespecialiseerde droge bulkopleggers, 300 tankopleggers en 670 trucks.

MEER FOTO'S

 • J.Roeland
  Verhoeven
 • J.Roeland
  PLUKON
 • J.Roeland
  J.VAN VLIET
 • J.Roeland
  P&W GOOSSENS
 • J.Roeland
  DHL
 • J.Roeland
  BrabanTent
 • J.Roeland
  FRANSEN GERRITS
 • J.Roeland
  FLEVO CARGO INT. B.V.

Gerelateerd Nieuws

VTS Transport & Logistics sorteert voor op duurzame toekomst met twee Volvo FH Electric trekkers

01-06-2023 | Nieuw Materieel
BOXMEER - Met de aanschaf van twee Volvo FH Electric trekkers versnelt VTS ...

Foto's plaatsen?

In ons online fotoalbum vindt u een grote verzameling transportfoto's terug. U kunt makkelijk navigeren via het menu aan de linkerkant.

Wanneer u zich GRATIS registreert als Transport Online lid dan kunt u zelf foto's van uw vrachtwagen(s) uploaden.

Lukt het u niet? Stuurt u uw foto's dan naar: truckfotos@transport-online.nl

Door het grote aantal foto's dat wij toegezonden krijgen kan het soms even duren eer uw foto geplaatst wordt. Onze excuses daarvoor.

NB: Wij plaatsen alleen foto's die door uzelf gemaakt zijn. Foto's met copyright van iemand anders plaatsen wij niet. Mocht er onverhoopt toch een foto tussen staan waarvan u meent dat u de rechthebbende maker bent? Neemt u dan alstublieft even contact met ons op.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions