Clicky

 Rijverboden Oostenrijk

In Oostenrijk zijn drie soorten rijverboden voor vrachtwagens van toepassing:

Weekendrijverbod: dit is van kracht voor alle vrachtwagens en vrachtwagencombinaties met een totaalgewicht van meer dan 3,5 ton en voor vrachtwagens zonder aanhanger en vrachtwagens met oplegger met een totaalgewicht van 7,5 ton. Het weekendverbod gaat in op zaterdag om 15.00 uur en geldt tot zondag 22.00 uur.

Nachtrijverbod: dit verbod geldt van 22.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend. Dit is van toepassing op alle vrachtwagens met een treingewicht van meer dan 7,5 ton (ook voor lege wagens). Tijdens algemeen erkende feestdagen geldt het rijverbod tussen 0.00 en 22.00 uur.

Vakantierijverbod: verbod geldt in de vakantieperiode voor een bepaald aantal (drukke) doorgaande routes voor voertuigen met een gewicht van meer dan 7,5 ton. Het geldt op de zaterdagen van 08.00 tot 15.00 uur en gaat vervolgens over in het normale weekendverbod. Dit verbod is alleen van kracht van 1 juli tot en met 31 augustus.

Het nachtrijverbod op de A12 (Kufstein - Innsbruck) geldt van 1 november t/m 1 april tussen 20:00 en 05:00 uur

Vrachtwagens voorzien van schone en geluidsarme motoren kunnen ontheffing krijgen van het rijverbod. Verder kent Oostenrijk een reeks plaatselijke rij beperkingen.

Bron: EVD


Bovenstaande informatie is met de uiterste zorg samengesteld. De redactie is echter niet aansprakelijk voor eventuele fouten in data of teksten. Als u onvolkomenheden aantreft in de inhoud of het gebruik van de website, dan kunt u dat melden bij de redactie. Ook kunt u ons altijd voorzien van aanvullingen en opmerkingen: info@transport-online.nl.

 

« Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats