Clicky

 Milieuzones Portugal

In Portugal heeft vooralsnog alleen Lissabon een milieuzone (Zona de Emissões Reduzidas, ZER)

Lissabon

In de stad zijn twee milieuzones ingesteld:

Zone 1: tussen Avenida da Liberdade en het centrum. In dit gebied zijn alleen auto's toegestaan die voldoen aan de Euro-3-emissienormen. Dat geldt in het algemeen voor voertuigen gebouwd na januari 2000.

Zone 2: tussen Avenida Ceuta, Eixo Norte / Sul, Avenida Forcas Armadas, Avenida Estados Unidos da America, Avenida General Spinola en Avenida Infante D. Henrique. In dit gebied zijn alleen auto's toegestaan die voldoen aan de emissienorm Euro 2. In het algemeen geldt dit voor voertuigen gebouwd na januari 1996.

De milieubeperkende maatregelen in de zones gelden van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 21:00 uur.

Oude voertuigen die door aanpassingen (zoals roetfilter, lpg) voldoen aan euronorm 2 dan wel 3, zijn ook toegestaan. De euronorm van in Nederland geregistreerde voertuigen is te vinden op het kentekenbewijs bij V.9 milieuklasse of op de site van de RDW (ovi.rdw.nl), zie 'Emissieklasse' onder 'Uitstoot' bij 'Motor & Milieu'.

Zie voor een kaartje van de zones cm-lisboa.pt/fileadmin/VIVER/Mobilidade/ZER/ZERLisboa_3fase_01.pdf (tekst in het Portugees).

In de wijken Baixa en Chiado in het centrum, begrensd in het noorden door de Calçada da Glória, Praça dos Restauradores en Praça do Martim Moniz, in het oosten door de Rua do Arco do Marquês de Alegrete, Rua da Madalena en Campo das Cebolas, in het zuiden door de Cais do Sodré, Rua Ribeira das Naus, Praça do Comércio en Rua da Alfândega, en in het westen door de Rua do Alecrim, Rua da Misericórdia, Rua Nova da Trindade en Rua de São Pedro de Alcântara, wordt een nieuwe zone ingesteld met strengere eisen. De invoering is wegens de coronapandemie uitgesteld tot na de zomer, een exacte datum is ons nog niet bekend. Zie voor meer informatie zer.lisboa.pt en voor een kaartje zer.lisboa.pt/mapa.

De ZER wordt met borden aangegeven. Op onderborden staat vermeld voor welke voertuigen en op welke tijdstippen de regels gelden of niet gelden.

 

Bovenstaande informatie is zorgvuldig samengesteld op basis van informatie verstrekt door de ANWB. Wijzigingen voorbehouden. Uit bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

« Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats