Clicky

 Milieuzones - Parijs

De lage-emissiezone (ZFE, zone à faibles émissions) in Parijs en omgeving is van kracht tussen 8:00 uur en 20:00 uur op doordeweekse dagen, uitgezonderd Franse feestdagen.

De milieuzone bestaat uit twee delen:

  • Het centrum van de stad, begrensd door de boulevard périphérique (binnenring).
  • De périphérique en het gebied daarbuiten inclusief het bois de Boulogne en het bois de Vincennes, begrensd door de A86 (buitenring), en enkele gebieden buiten de A86.

In het centrum van de stad mogen alleen voertuigen met een milieusticker 0 t/m 3 rijden (dus niet 4 en 5), in de zone eromheen alleen voertuigen met een milieusticker 0 t/m 4 (dus niet 5). De zone wordt met borden aangegeven.

Bij extreme luchtvervuiling (pic de pollution) kunnen er strengere maatregelen genomen worden. Het rijverbod kan dan gelden voor meer categorieën stickers.

De A86 en de toegangswegen van buitenaf naar de A86 zijn vrij toegankelijk zonder milieusticker.

Voor voertuigen met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg geldt de milieuzone 7 dagen per week tussen 8:00 en 20:00 uur.

Zie zonefaiblesemissionsmetropolitaine.fr voor meer informatie en een kaartje van de zones. Disneyland Parijs valt buiten de zone.

Niet alle gemeenten in de zone van Parijs zijn daadwerkelijk overgegaan tot invoering, zie voor een kaartje van de huidige situatie metropolegrandparis.fr/fr/les-communes-engagees-dans-la-zfe-294 (de milieuzone is ingevoerd in de stad Parijs en de geelgekleurde gemeenten eromheen).

De lage-emissiezone (ZFE) in Parijs en omgeving (Métropole de Grand Paris) is van kracht sinds 1 juli 2019 en heeft de plaats ingenomen van de ZCR.

 

Bovenstaande informatie is zorgvuldig samengesteld op basis van informatie verstrekt door de ANWB. Wijzigingen voorbehouden. Uit bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

« Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats