Transport Online - Milieuzones Haute-Garonne (departement) en Toulouse

Milieuzones - Haute-Garonne (departement) en Toulouse

In Toulouse en Haute-Garonne geldt een tijdelijke milieuzone (ZPA): bij aanhoudende extreme luchtvervuiling mogen alleen voertuigen met een milieusticker de zone in.

Op die dagen kunnen in de milieuzone beperkingen voor het verkeer worden opgelegd. De beperkingen worden aangekondigd op (elektronische) borden en in de lokale media. De zone valt binnen de périphérique (rondweg) van Toulouse die gevormd wordt door de snelwegen A61, A62 en A620 (zie het kaartje op haute-garonne.gouv.fr).

De maatregelen kunnen verder bestaan uit een snelheidsbeperking van 20 km/h (reduire vitesse de 20 km/h) voor alle voertuigen op wegen waar gewoonlijk ten minste 90 km/h mag worden gereden, in het gehele departement Haute-Garonne.

Zie voor informatie over de luchtkwaliteit in de regio Occitanië atmo-occitanie.org (alleen in het Frans).

Zie voor uitgebreide informatie de site van het departement haute-garonne.gouv.fr/Politiques-publiques/Environnement-eau-risques-naturels-et-technologiques/Qualite-de-l-air/Qualite-de-l-air-et-gestion-des-pics-de-pollution (alleen in het Frans).

Het plan is in Toulouse Métropole uiterlijk 1 januari 2021 een permanente lage-emissiezone (ZFE) in te stellen.

 

Bovenstaande informatie is zorgvuldig samengesteld op basis van informatie verstrekt door de ANWB. Wijzigingen voorbehouden. Uit bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

« Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions