Clicky

 Milieuzones - Isère (departement) en Grenoble

In Isère (onder meer Grenoble en omgeving, Grenoble-Alpes Métropole of Métropole grenobloise) geldt een tijdelijke milieuzone (ZPA): bij aanhoudende extreme luchtvervuiling is de milieusticker verplicht op alle wegen en snelwegen van Isère of delen ervan, bijvoorbeeld de metropool Grenoble.

De metropool Grenoble omvat 49 gemeenten, zie de site van de metropool: grenoblealpesmetropole.fr/11-49-communes.htm.

De eerste twee dagen mogen alleen voertuigen met een milieusticker de weg op. Na twee dagen worden voertuigen met een rode of grijze sticker niet meer toegelaten. Bij zeer extreme luchtvervuiling kan de maatregel ook gelden voor voertuigen met een oranje, gele of paarse milieusticker: hoe ernstiger de luchtvervuiling, hoe meer kleuren milieustickers onder de maatregel vallen.

Zie voor uitgebreide informatie de site van de gemeente: grenoble.fr/938-certificat-qualite-de-l-air.htm en grenoble.fr/953-faq-zone-de-circulation-restreinte.htm (alleen in het Frans).

Zie voor informatie over de luchtkwaliteit in de regio Auvergne-Rhône-Alpes atmo-auvergnerhonealpes.fr (alleen in het Frans).

De permanente milieuzone voor oude transportvoertuigen (bestemd voor goederenvervoer) is uitgebreid (zie het kaartje ZFE Grenoble) en wordt sinds 2 mei 2019 beschouwd als een lage-emissiezone (ZFE). Zie ook de sites van de metropool grenoblealpesmetropole.fr/761-la-zone-a-faibles-emissions.htm en grenoblealpesmetropole.fr/53-je-circule-en-utilitaire-ou-poids-lourd.htm. Deze zone geldt onder meer voor oude bestelwagens en bestelbusjes met alleen zitplaatsen voorin. Sinds 1 juli 2020 is een milieusticker 0 t/m 3 vereist en met ingang van 1 juli 2022 een milieusticker 0 t/m 2.

 

Bovenstaande informatie is zorgvuldig samengesteld op basis van informatie verstrekt door de ANWB. Wijzigingen voorbehouden. Uit bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

« Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats