Clicky

 
Transport Online - Diefstalpreventie tijdens het transport

Diefstalpreventie tijdens het transport

Bereikbaarheid
Mocht er tijdens de rit iets onvoorziens gebeuren, dan is het belangrijk dat de chauffeur te allen tijde contact kan opnemen met zijn bedrijf. Zorg daarom dat het bedrijf altijd telefonisch bereikbaar is, zodat tijdig kan worden overlegd.

Documenten
De chauffeur moet persoonlijke documenten (paspoort en dergelijke) en bedrijfsdocumenten (bijvoorbeeld douanedocumenten en de vrachtbrief) altijd bij zich houden. Hij mag ze nooit in de cabine achterlaten.

Achterlaten
Let er op dat het beveiligingssysteem is ingeschakeld en zorg dat een vrachtauto nooit onbeveiligd wordt achtergelaten, zeker niet op een afgelegen plaats. Ook bij een korte stop moet het voertuig zoveel mogelijk in het zicht worden neergezet. Het is bovendien raadzaam dat de chauffeur tijdens de stop regelmatig controleert of het voertuig nog steeds op zijn plek staat. Het voertuig moet bij voorkeur zo worden geparkeerd, dat direct wegrijden of het snel wegnemen van de lading niet mogelijk is.

Tijdstip van lossing
Bij de planning van de rit is het belangrijk dat het moment van aankomst zoveel mogelijk samenvalt met het tijdstip waarop de lading kan worden gelost. Besluit zo nodig tot het overstaan op een 'veilige' plaats totdat de chauffeur kan doorrijden om op de afgesproken tijd de lading te lossen. Mocht het gebeuren dat de chauffeur bij aankomst op de plaats van lossing te horen krijgt dat hij de lading elders moet lossen dan op de afgesproken plaats, zorg dan dat hij altijd contact opneemt met de thuisbasis om te controleren of dit klopt. De transportondernemer moet vervolgens per fax vragen om een bevestiging van de opdrachtgever over de wijziging van het losadres. Dit geldt ook voor situaties waarbij een andere persoon de chauffeur opwacht dan van tevoren is afgesproken.

Lifters
Het meenemen van lifters of andere onbekenden wordt nadrukkelijk afgeraden.

Afsluiten
Het komt voor dat chauffeurs tijdens de reis de cabine niet afsluiten om openbreken, met de nodige extra schade, te voorkomen. Beter is om dit wel te doen, want als er wordt ingebroken, is de schade voor u vaak extra hoog; uw verzekeringsmaatschappij kan u in zo'n geval namelijk confronteren met sancties, zoals een extra hoog eigen risico (waarover eerder al werd gesproken). Zorg daarom dat de cabine altijd goed afsluitbaar is en bij afwezigheid van de chauffeur – hoe kort ook – wordt afgesloten en beveiligd. De contactsleutels moeten vanzelfsprekend door de chauffeur worden meegenomen.


Geraadpleegde bron(nen):
Stichting VBV

« Terug naar het overzicht

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden