Nederlanders betrokken bij busongeluk Cuba

Nederlanders betrokken bij busongeluk Cuba
11-01-2019 16:27 | Ongevallen | auteur ANP

GUANTÁNAMO - [update 17:20 uur] Twee Nederlanders van 27 jaar oud, een man en een vrouw, zijn na een busongeluk in het oosten van Cuba ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd. Ze zaten in een bus die donderdag op meer dan 800 kilometer ten oosten van Havana tijdens een inhaalmanoeuvre van de weg raakte. Drie Cubanen, twee Argentijnsen, een Duitse en een Fransman zijn bij het ongeluk om het leven gekomen.

Er vielen 33 gewonden, onder wie 22 buitenlanders. Zes gewonden zijn er zeer slecht aan toe, volgens staatspersbureau ACN. De Nederlandse ambassade in Havana zoekt uit of er nog meer Nederlanders betrokken zijn. Ook zoekt de ambassade contact met de slachtoffers en familie.

De gewonden worden in ziekenhuizen in Guantánamo behandeld. Er zaten circa veertig mensen in de bus. De buschauffeur van de onderneming Vía Azul zou op weg naar Havana de macht over het stuur hebben verloren tijdens het inhalen. De bus is van de weg geraakt en omgeslagen. De maatschappij Vía Azul rijdt met luxe autobussen over lange afstanden in Cuba en is populair bij toeristen.

Elf Cubanen moesten naar het ziekenhuis en de overige buspassagiers die zijn of worden behandeld, komen uit Argentinië, Canada, Frankrijk, Mexico, Nederland, Spanje en de VS.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden