Waarnemend voorzitter TLN: twee grote uitdagingen voor transportsector in 2019

Waarnemend voorzitter TLN: twee grote uitdagingen voor transportsector in 2019
10-01-2019 13:38 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZOETERMEER - Wim Pot opende als waarnemend voorzitter het nieuwe jaar van TLN, met een speech tijdens de TLN-nieuwjaarsreceptie woensdag 9 januari. Pot had twee belangrijke boodschappen voor de leden voor 2019: de sector moet duurzamer en het rendement moet omhoog.

​​"TLN staat er bijzonder goed voor", zei Pot tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van TLN op 9 januari, waar hij met TLN-leden het jaar opende. "Maar we hebben als sector transport en logistiek twee grote uitdagingen. Allereerst moeten we de sector verduurzamen. Ten tweede moet ons rendement omhoog​. Want bedrijven in transport en logistiek doen het heel goed en dat zie je niet terug in de munten die we krijgen voor dat werk."

Pot riep de aanwezige transportondernemers op meer te communiceren over wat ze doen. "Laat zien welke stappen je extra zet. Wees trots en draag dat uit."

Sinds 2014 vicevoorzitter

Pot is directeur en eigenaar van POT Verhuizingen, POT Logistiek en POT Art Logistics, met vestigingen in Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn en Zeist. Sinds 2014 is hij ook vicevoorzitter van TLN.

Vertrek Arthur van Dijk

Met het vertrek van Arthur van Dijk is er een vacature ontstaan aan de top van TLN. Van Dijk is met ingang van 7 januari Commissaris van de Koning​ in Noord-Holland. Arthur van Dijk is vijf jaar voorzitter geweest van TLN. De taken van voorzitter worden tijdelijk verdeeld tussen Wim Pot en algemeen directeur Jan Boeve.

Nieuwe voorzitter in mei of juni

Het bestuur van TLN heeft een selectiecommissie ingesteld die de werving van de nieuwe voorzitter begeleidt. De uiteindelijke kandidaat zal door het bestuur ter benoeming worden voorgesteld aan de Ledenraad. De verwachting is dat een nieuwe voorzitter in mei of juni in functie kan treden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden