Clicky


Vrachtwagen op vrachtwagentransporter tegen viaduct op N340

Vrachtwagen op vrachtwagentransporter tegen viaduct op N340 [+foto's]
08-01-2019 16:38 | Ongevallen | auteur Redactie

OMMEN - Een hagelnieuwe vrachtwagen is vanmiddag zwaar beschadigd geraakt op de Varsenerdijk (N340) bij Ommen. Een Duitse vrachtwagenchauffeur had net twee nieuwe trucks opgehaald bij Scania in Zwolle en was onderweg naar Duitsland. Het ging mis toen hij rond kwart voor twee vanaf de N340 linksaf de N48 richting het noorden op wilde rijden.

De chauffeur had het bord dat de hoogte van het viaduct Varsen aangeeft over het hoofd gezien. De cabine van de achterste van de twee trucks raakte het vier meter hoge viaduct waarna deze achterover op het wegdek terechtkwam.

Volgens de chauffeur wist hij de hoogte van de lading wel, zo’n 4,30 meter, maar had hij de borden met de hoogte over het hoofd gezien, en de hoogte van het viaduct verkeerd ingeschat.

De politie heeft de gegevens van de chauffeur genoteerd. Een bergingsbedrijf gaat de lading weer van het wegdek halen. Wat de schade aan de nieuwe vrachtwagen zal zijn is nog niet duidelijk. De schade aan het viaduct lijkt minimaal, en is niet te onderscheiden van eerdere schades.

De afrit vanaf Dalfsen richting de noordelijke N48, de N340 richting Dalfsen en de afrit richting het zuiden op de N348 zijn tijdens de afhandeling afgesloten. Met wat begeleiding van de politie en de wegbeheerder kon het verkeer met slechts kleine hinder zijn weg vervolgen.