Clicky


Tenminste één dode na brand op tanker 'Aulac Fortune'

Tenminste één dode na brand op tanker 'Aulac Fortune' [+foto's]
08-01-2019 10:22 | Algemeen | auteur Redactie

HONG KONG - Er is tenminste één dode te betreuren nadat een olie- en chemicaliën tanker in brand is gevlogen nabij Lamma Island bij Hong Kong. 21 matrozen zijn inmiddels gered. Het aantal vermiste personen is onbekend maar er wordt geschat dat er in totaal 25 matrozen aan boord van het schip waren.

Hoewel de exacte oorzaak van de brand onbekend is, werden een aantal explosies op het schip gemeld. "Er was een explosie en sommige mensen vielen in het water van het schip", zei een woordvoerder van de politie, zoals geciteerd door de South China Morning Post.

Politiezeeschepen, drie brandweerboten en een helikopter werden naar het gebied gestuurd om deel te nemen aan de reddingsoperatie.

Uit foto's blijkt dat de tanker naar de stuurboordzijde helt, met dikke zwarte rook uit een van zijn brandende tanks. Het dek van het schip lijkt zwaar beschadigd te zijn.

Het schip 'Aulac Fortune' heeft naar verluidt zijn lading benzine in China gelost en is dinsdagochtend vroeg in Hong Kong bijna leeg aangekomen.