Clicky


‘De koning der bergen’ in jubileumuitzending Rail Away

‘De koning der bergen’ in jubileumuitzending Rail Away
03-12-2018 17:03 | Algemeen | auteur Redactie

HILVERSUM - In de 200ste aflevering komt alles samen waar Rail Away al ruim 20 jaar voor staat: milieuvriendelijk reizen per trein door prachtige landschappen en pittoreske plaatsjes, ondersteund door sfeervolle muziek en een rustgevende stem. Kortom: slow-tv in optima forma. De 200ste aflevering komt vanuit hèt treinenland bij uitstek: Zwitserland. En na de jubileumuitzending is het tijd voor een extra lange rit door de nacht.

De jubileumuitzending gaat van start met een stoomlocomotief op het Furka-bergmassief, waardoor vervlogen tijden herleven. De wereldberoemde ‘Gacier Express’ biedt een prachtig zicht op de Zwitserse bergwereld en op de grootste ijsmassa van de Alpen, die maar liefst 23 kilometer lang is. Vanuit Zermatt gaat de kijker langs dichte bossen en alpenweide naar een spectaculaire hoogte van 3089 meter. Eenmaal boven weet de reiziger zich omringd door 29 toppen van meer dan 4000 meter hoog, met natuurlijk het uitzicht op de ‘koning der bergen’: de Matterhorn.



Nachtelijke special

Als feestelijk eerbetoon zendt de EO in de nacht van 11 op 12 januari de hele nacht Rail Away uit. Tijdens deze nacht doorkruist de kijker per trein de wereldkaart met van elk continent twee afleveringen uit een recent of ver verleden, en uit Europa zelfs vijf.



Nieuwe aflevering

Ook op 18 januari wordt er een nieuwe, speciale sneeuwaflevering van Rail Away uitgezonden. In deze aflevering doorkruist Rail Away het departement Haut-Savoie in Frankrijk. Een klein tandradbaantje reist dwars door een besneeuwde bergwereld en dichte naaldbossen richting de Mont-Blanc.