Clicky


Girteka bestelt nog eens 1500 DAF XF-trekkers

Girteka bestelt nog eens 1500 DAF XF-trekkers
27-11-2018 13:47 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

EINDHOVEN - Op basis van uitstekende ervaringen in de dagelijkse praktijk, heeft het toonaangevende Europese transportbedrijf Girteka Logistics nog eens 1.500 DAF XF-trucks besteld. Eerder dit jaar nam Girteka Logistics een eerste serie van 500 DAF XF-trekkers in gebruik.

“De trucks van DAF doen het zelfs beter dan verwacht,” stelt Edvardas Liachovičius, CEO van Girteka Logistics. “Ze zijn uiterst betrouwbaar, ongeëvenaarde zuinig en zeer comfortabel voor onze chauffeurs. Met deze 1.500 nieuwe DAF-trucks kunnen we onze groeiplannen in Europa verder uitbouwen.”

“Onze beslissing om voor de eerste serie van 500 DAF XF’s te kiezen, volgde op een uitgebreid marktonderzoek”, zegt Edvardas Liachovičius. “In de dagelijkse praktijk overtreffen de voertuigen zelfs in elk opzicht onze hoge verwachtingen. Niet alleen vanuit zakelijk oogpunt, maar ook vanuit het perspectief van de chauffeurs. Ze houden van de uiterst comfortabele cabine en de geweldige rijeigenschappen. Bovendien ondersteunen de trucks van DAF onze inspanningen om onze CO2-footprint te verkleinen. De nieuwe XF zet namelijk nieuwe normen op het gebied van brandstofbesparing. En dat houdt zorgt automatisch voor de laagste CO2-uitstoot.”

De 1.500 DAF XF Girteka Logistics-trucks worden voorzien van de 12,9 liter PACCAR MX-13-motor (365 kW / 480 pk), in combinatie met de nieuwe generatie geautomatiseerde TraXon-transmissie. De trucks zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder Predictive Cruise Control, Predictive Shifting, Lane Departure Warning, AEBS en Forward Collision Warning. Voor maximale inzetbaarheid kiest Girteka Logistics voor onderhoudsintervallen tot maar liefst 200.000 kilometer.

“We zijn verheugd dat de toonaangevende transporteur Girteka Logistics ervoor kiest om zijn indrukwekkende vloot verder uit te breiden met, opnieuw, de DAF XF – de International Truck of the Year 2018”, zei Richard Zink, lid van de Raad van Bestuur en directeur Marketing en Sales.

“Het feit dat de beslissing wordt bepaald door de uitstekende ervaringen van Girteka met de DAF XF, illustreert de uitstekende kwaliteit, betrouwbaarheid, efficiëntie en het bestuurderscomfort van de truck. Bovendien is de nieuwe order een belangrijke erkenning van ons professionele dealernetwerk in heel Europa.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV