Clicky


Broekman Logistics versterkt positie voor Europese distributie in Limburg

Broekman Logistics versterkt positie voor Europese distributie in Limburg
23-11-2018 17:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BORN - Als onderdeel van haar BLUE4C strategie versterkt Broekman Logistics wederom haar lokale aanwezigheid in Limburg. Naast de recente uitbreiding in Tilburg, heeft Broekman Logistics vanaf deze maand ook extra opslag capaciteit in Born (Limburg) in gebruik genomen. De oppervlakte van de toegevoegde hal is 17.500 m2 en geschikt voor de opslag en technische bewerking van zowel constructie- en landbouwmachines als bijbehorende spare parts. De totale opslagcapaciteit van de warehouses in Born bedraagt nu meer dan 77.500 m2 verdeeld over 4 hallen.

“Met de nieuwe accommodatie kunnen wij onze nieuwe klant MacDon uit Canada en onze bestaande klanten, waaronder Kubota optimaal bedienen en de service blijven leveren die onze klanten van ons verwachten”, aldus Dieter van Gortel (General manager van Broekman Logistics in Born).

De warehouses in Born zijn uitstekend gelegen nabij de barge terminal. Daarnaast biedt de gunstige ligging ten opzichte van de Belgische en Duitse grens volledige toegang tot de Europese markt, en andersom.

De totale indoor warehousing capaciteit van Broekman Logistics bedraagt meer dan 310.000 m2, exclusief de nog te openen vestiging in Venlo van 64,500 m2, welke begin 2019 in gebruik zal worden genomen. Als erkend marktleider in Nederland op het gebied van opslag van verpakte- en speciale chemicaliën is ruim een derde van deze capaciteit ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen (ADR). Een aanzienlijk deel van de overige locaties is volledig toegespitst op assemblage en andere toegevoegde waarde (VAL) activiteiten.

“Deze uitbreiding in Born sluit perfect aan bij onze BLUE4C groeistrategie”, aldus Willem Jan van Amersfoort (Managing Director Warehousing & Distribution).

In BLUE4C, staat Blue voor de propositie die ze haar klanten biedt: Broekman Logistics Unlocking Europe en 4C is een verwijzing naar de juiste Coordinates; strategische locaties voor logistieke oplossingen, Combinations; opslag van gevaarlijke en ongevaarlijke stoffen, Customised; op maat gemaakte oplossingen naar de behoeften van de klant en Compliant, altijd in lijn met de laatste wet- en regelgeving.

“Door haar centrale ligging en goede multimodale connecties biedt Born ons de perfecte coördinaten om onze klanten met haar Europese distributie te ontzorgen”, besluit Willem Jan.