Clicky


Politie zoekt vrachtwagenchauffeur die getuige was van bedreiging scholier

Politie zoekt vrachtwagenchauffeur die getuige was van bedreiging scholier
15-11-2018 16:35 | Overig | auteur Redactie

IJSSELSTEIN - Op 10 oktober 2018 wordt een 12-jarige scholier bedreigd door drie jongemannen. Dit vindt plaats rond 14.45 uur op de brug over de A2. Twee voorbijgangers, een vrachtwagenchauffeur en een vrouw op de fiets, zien dit gebeuren. De politie is op zoek naar deze en andere mogelijke getuigen.

Op woensdagmiddag 10 oktober fietst de 12-jarige jongen van school naar huis. De schooldag zit erop; het is omstreeks 14.45 – 15.00 uur. Hij komt vanuit de richting Europalaan in IJsselstein. Op het fietspad over de brug van de A2, de Weg der Verenigde Naties N210, wordt hij tegengehouden door drie jongemannen met een licht tot donker getint uiterlijk. Ze bedreigen het slachtoffer met een mes en eisen zijn telefoon op.

De drie verdachten worden gestoord door voorbijkomend verkeer. Een voorbijrijdende vrachtwagenchauffeur ziet een en ander gebeuren en schreeuwt. Een dappere vrouw op de fiets houdt de verdachten tegen zodat het 12-jarige slachtoffer weg kan komen. De scholier snelt naar huis, zonder haar naam te vragen.

Bent u of kent u deze getuigen?

De politie is op zoek naar de vrachtwagenchauffeur en de vrouw op de fiets. Mogelijk hebben zij meer informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek naar deze bedreiging. Help dan mee met het oplossen van deze zaak en bel de politie op 0900-8844.