Clicky


Opnieuw zeilensnijders actief langs Duitse A5

Opnieuw zeilensnijders actief langs Duitse A5 [+foto]
09-11-2018 11:39 | Buitenland | auteur Redactie

FRIEDBERG - De afgelopen weken zijn zeilensnijders actief langs de Duitse A4 en A5. Vanwege deze incidenten surveilleert de politie in dat gebied. Zo ook de afgelopen nacht.

Rond 01:40 uur merkte een vrachtwagenchauffeur, die geparkeerd stond o parkeerplaats Wetterau Ost, dat er verschillende personen aan zijn oplegger zaten. De daders sneden een gat in het dekzeil van de oplegger en openden een paar dozen om te kijken wat er in zat. Omdat de daders schrokken van de chauffeur die polshoogte ging nemen gingen zij er vandoor.

Volgens de chauffeur betroffen het drie of vier mannen die in een donkere Mercedes Sprinter-bus sprongen en wegreden in de richting van Kessel. De chauffeur schatte de mannen in de leeftijd van 25 tot 40 jaar, ze hadden donker kort haar en waren donker gekleed.

Bij het opnemen van de schade ontdekte de politie dat er tenminste vier trailers die dicht bijelkaar stonden opengesneden waren.

Voor zover bekend hebben de daders geen buit kunnen maken. De schade veroorzaakt aan de zeilen bedraagt enkele duizenden euro's, meldt de politie vrijdag.