Clicky


ContainerWeight lanceert met Flexport tarragewicht database

ContainerWeight lanceert met Flexport tarragewicht database
06-11-2018 17:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Vandaag is de online tarragewicht database ContainerWeight gelanceerd tijdens de Intermodal vakbeurs en conferentie. De database bevat bijna 100 procent van de wereldvloot en verschaft betrouwbare en volledige data over tarragewichten en codes voor containerafmetingen en -types. De moderne vrachtvervoerder Flexport is een belangrijke klant en zal de tarragewicht data integreren in haar uitgebreide dataplatform.

Omdat te zware containers ernstige ongelukken kunnen veroorzaken en bedieningspersoneel kunnen verwonden, heeft de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) de SOLAS-regelgeving voor geverifieerd brutogewicht van zeecontainers (VGM) aangenomen. Het nauwkeurig documenteren van het VGM-gewicht van zeecontainers is een belangrijke veiligheidsmaatregel maar het vaststellen van dat gewicht is een moeizaam proces. De door het International Container Bureau opgezette toegankelijke databases bevatten slechts 45 procent van de wereldvloot.

"We weten hoe moeilijk het VGM-documentatieproces kan zijn en dat er een hiaat zat in de beschikbare data. Met ContainerWeight konden we bijna 100 procent van de wereldvloot toevoegen met volledige nauwkeurigheid, wat helpt de scheepvaart efficiënter en veiliger te maken", aldus medeoprichter en CEO van ContainerWeight Jasper Nagtegaal. "We leveren de scheepvaart hoogwaardige en precieze data op een kritiek moment."

Nagtegaal voegt toe dat zowel Flexport als ContainerWeight de data hebben gevalideerd met behulp van feitelijke mondiale vervoerdersdata en deze kwamen voor 99 procent overeen. "We zijn een datagedreven organisatie, dus data-integriteit en efficiency zijn voor ons van het grootste belang," aldus Jan van Casteren, Vicepresident Europa bij Flexport. "Een van onze doelen is het leveren van uitstekende klantenservice. Met toegang tot de meest nauwkeurige data over tarragewichten in de scheepvaart kunnen wij onze klanten hoogwaardige ondersteuning blijven leveren."

ContainerWeight heeft haar data verkregen door middel van beveiligde toegang tot miljoenen foto's van containerdeuren die zijn gemaakt op terminals wereldwijd. ContainerWeight biedt een API waarmee klanten rechtstreeks toegang hebben tot het tarragewicht van iedere beschikbare box voor specifieke containernummers. Een vervoerder of derde partij kan deze data gebruiken om het VGM van een container te berekenen in overeenstemming met Methode 2 van de IMO SOLAS-regelgeving voor containergewichten.