Clicky


Girteka Logistics nu ook actief op binnenlands transport in Duitsland

Girteka Logistics nu ook actief op binnenlands transport in Duitsland
24-10-2018 09:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VILNIUS - Girteka Logistics heeft haar eerste vrachtwagens op Duits kenteken gezet om zo te reageren op de sterke vraag naar FTL-capaciteit in Duitsland. "Deze mijlpaal is slecht een klein onderdeel van ons streven naar duurzame groei om in 2021 tienduizend vrachtwagens en 20.000 vrachtwagenchauffeurs te bereiken", aldus Kristian Kaas Mortensen, Girteka Logistics.

Europese en Duitse transportbedrijven worden zwaar op de proef gesteld door het toenemende chauffeurstekort. Momenteel wordt geschat dat 20 procent van de Duitse vrachtwagens in 2018 stilstaat vanwege dit probleem.

"In de afgelopen jaren hebben we gezien dat binnenlandse transportbedrijven grote moeite hebben om het toenemende tekort aan vrachtwagenchauffeurs te compenseren, terwijl Girteka tegelijkertijd is gegroeid van 8.000 vrachtwagenchauffeurs in januari 2018 naar meer dan 10.000 vandaag de dag. Wij bieden nu capaciteit en onze commerciële uitmuntendheid op de Duitse binnenlandse FTL-transportmarkt", - zegt Kristian Kaas Mortensen.

De Europese en Duitse truckindustrie is sterk gefragmenteerd, meer dan 80 procent van de bedrijven heeft minder dan tien vrachtwagens en slechts één procent van de bedrijven heeft meer dan 50 vrachtwagens. Door optimaal van dit feit te profiteren, is Girteka Logistics uitgegroeid tot een van Europa's grootste transportbedrijven. In de huidige uitgedaagde markt maakt een dergelijke fragmentatie het voor de grote transportbedrijven als Girteka Logistics eenvoudiger om explosief te groeien.