Clicky


Politie voert drie dagen lang gerichte controle uit op afleiding in het verkeer

Politie voert drie dagen lang gerichte controle uit op afleiding in het verkeer [+video]
17-10-2018 19:47 | Controles | auteur Redactie

Team Verkeer Oost Nederland heeft weer gericht toezicht gehouden op met name de bestuurders die tijdens het rijden een telefoon vasthouden. Dit gebeurde op de autosnelwegen gelegen in de provincies Gelderland en Overijssel.

Vanuit een touringcar heeft de poitie goed zicht op de handen van praktisch alle bestuurders, ook op bestuurders van onder andere vrachtwagens. Onopvallende eenheden van de politie die voor en achter de bus reden zetten de betreffende overtreders aan de kant zodat er bekeurd kon worden. De boete: €230,- 

Afleiding is een belangrijke ongevalsoorzaak en daarom heeft dit extra aandacht.

Er werd 324 keer bekeurd voor het vasthouden van de telefoon en 110 keer voor andere zaken zoals snelheid (1 x invordering rijbewijs), negeren rood kruis, puntstuk gebruiken, kleven, rijden zonder rijbewijs etc.

"Door een aantal mensen werden we erop gewezen dat we ons zelf dan ook aan de regels moeten houden. Want waarom hebben die agenten in de bus geen gordel om? De agenten hebben hiervoor een vrijstelling", aldus de politie. 

"Tijdens de controle kijken de agenten in de bus of mensen een mobiele telefoon in hun hand hebben tijdens het rijden. Als dat het geval is moeten ze ook allerlei gegevens van de auto opschrijven. Dat is niet altijd goed te zien en het verkeer op de snelweg rijdt gewoon door, waardoor je soms achterstevoren in je stoel komt te zitten, even naar achter moet lopen om daar door het raam te kijken of met je collega moet overleggen. Met een gordel om kunnen we dit dus niet doen."

Ook morgen zijn er weer controles.