Grote brand bij Tuf Recycling in Dongen onder controle

Grote brand bij Tuf Recycling in Dongen onder controle [+foto's]
11-10-2018 19:02 | Brand | auteur ANP

DONGEN - [update 08:31 uur] De brand die donderdagavond uitbrak bij recyclebedrijf TUF in Dongen is onder controle. De brand bij het bedrijf dat kunstgrasmatten recyclet veroorzaakte grote vlammen en zwarte rookpluimen, die van veraf te zien waren. De brand was ontstaan in een loods van het bedrijf aan de Vierbundersweg. Er zijn onder meer elf tankautospuiten, drie hoogwerkers en twee schuimblusvoertuigen ingezet.

Het pand staat los van andere gebouwen; de brand is niet overgeslagen naar andere gebouwen. Bij de brand kwamen schadelijke stoffen vrij, maar er was geen reden voor extra maatregelen anders dan de waarschuwing uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De rook trok over de stad Dongen en de A59 richting Geertruidenberg. Zelfs in Gorinchem was de rook te zien.

De exacte samenstelling van de rook wordt onderzocht door experts.

Onlangs bleek dat het bedrijf de bedrijfsvoering niet op orde had. Onderzoeksprogramma Zembla zwengelde dat aan. Uit onderzoek zou blijken dat bij het bedrijf tijdens controles een waslijst aan overtredingen is geconstateerd. Zo zou het bedrijf meer matten herbergen dan is toegestaan en zouden kunstgrasvelden illegaal naar het buitenland zijn vervoerd. Het bedrijf kreeg een last onder dwangsom opgelegd omdat allerlei afspraken niet zouden zijn nagekomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden