Clicky


Cora van Nieuwenhuizen bezoekt Schavemaker Logistics & Transport in Polen

Cora van Nieuwenhuizen bezoekt Schavemaker Logistics & Transport in Polen
11-10-2018 09:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

KATY WROCLAWSKIE - Op dinsdag 9 oktober hebben de minister van Infrastructuur en Waterstaat en de meereizende handelsmissie een bezoek gebracht aan de terminal van Schavemaker Logistics & Transport in Katy Wroclawskie.

Onderdeel van de missie was het seminar “European Transport Networks” georganiseerd op de terminal in Katy Wroclawskie. Het seminar is geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen.

Tijdens het seminar stonden onderwerpen als intermodaal, duurzaamheid, brexit, trends en ontwikkelingen in transport, corridor Wroclaw – Moerdijk en de relatie tussen Polen en Nederland centraal.

Presentaties zijn er gegevens door TLN, Electrolux, A2B Containerline, P.I.B. Linkedbyrail, Panteia, Port of Rotterdam en TLP.

Aansluitend heeft minister Cora van Nieuwenhuizen de twee keer 600 meter spoorrails geopend. Door het verlengen van de twee keer 400 meter spoor naar twee keer 600 meter kan de terminal twee treinen tegelijk afhandelen en in totaal zes treinen per dag.

Door deze aanpassing kan de terminal van Schavemaker meegroeien met de alsmaar toenemende ladingstromen uit de regio van Wroclaw en haar opdrachtgevers voorzien van de gewenste capaciteit.

Foto's

  • J.Roeland
    SCHAVEMAKER