Clicky


Luchtvracht opnieuw gestegen op Brussels Airport

Luchtvracht opnieuw gestegen op Brussels Airport
10-10-2018 10:44 | Luchtvracht | auteur Redactie [FE]

ZAVENTEM - De vrachtvolumes op Brussels Airport zijn afgelopen maand gestegen met 2,5 procent in vergelijking met september vorig jaar. Tijdens het hele derde kwartaal werd 177.330 ton vracht vervoerd op Brussels Airport, een stijging met 7,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de maand september tekenen zowel het volvrachtsegment (+9,5 procent) als de vracht aan boord van passagierstoestellen (+9,0 procent) voor de grootste groei, terwijl de express diensten achteruitgaan (-4,2 procent) door enkele afgelaste vluchten bij DHL.

De grote groei van de vracht aan boord van passagierstoestellen is te danken aan de nieuwe routes naar Azië van Cathay Pacific en Hainan Airlines, en de verdubbeling van de capaciteit naar de Golfregio van Emirates. Deze nieuwe routes en bijkomende capaciteit zorgen er ook voor dat de import via Brussels Airport sterk is gestegen met 21 procent, de export is afgelopen maand status quo gebleven in vergelijking met september vorig jaar.

Het volvrachtsegment maakt een inhaalbeweging tegenover vorig jaar, dankzij nieuwe routes en klanten zoals Latam en Atlas Air, terwijl de getruckte vracht status quo (-0,2 procent) blijft.