Clicky


Trailned levert nieuwe kipper aan Gebr. van den Brand

Trailned levert nieuwe kipper aan Gebr. van den Brand
25-09-2018 11:47 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

DEURNE - Gebroeders van den Brand Transporten uit Lithoijen blijft hun activiteiten verder uitbouwen en kiest daarbij voor zeer hoogwaardig materieel. Recent kochten zij bij Trailned in Deurne daarom een nieuwe volumekipper van het Duitse kwaliteitsmerk Kempf.

Deze volumekipper heeft aan de voorzijde een inliggend chassis, welke in rijstand aan de onderzijde gedeeltelijk in de opbouw integreert. De vereiste voor deze trailer was, in combinatie met 16 ton schoteldruk, om deze vooral zo licht mogelijk uit te voeren. Dit gezien het internationale karakter van de werkzaamheden van het transportbedrijf uit Lithoijen.

Eigenaar Wil-Jan van den Brand legt uit: "In het losgestort transport is het reduceren van gewicht natuurlijk een belangrijke pijler om de kostprijs per kilometer zo optimaal mogelijk te houden. Deze kipper die we samen met Trailned nauwkeurig samengesteld hebben, heeft een zeer laag eigen gewicht zodat we de toegelaten internationale gewichten zo goed mogelijk kunnen benutten."

Iedereen die bekend is met het materieel van het transportbedrijf uit Lithoijen weet dat het behalve functioneel ook een vertegenwoordigende functie heeft. "Wij leveren kwaliteit en dat doen we uiteraard met goed opgeleide mensen die de juiste instelling en mentaliteit bezitten. Om die reden faciliteren we hen dan ook graag met kwalitatief goed, maar zeker ook mooi materieel. Met deze Kempf kipper is dat zeer goed gelukt”, aldus Van den Brand.

Zo is de Kempf kipper onder andere voorzien van een reinigingsinstallatie om de kipper grondig te kunnen reinigen. Van den Brand: “De LED-verlichting rondom is de “finishing touch” en maakt de trailer helemaal af."

Gebroeders van den Brand kochten hun kipper bij Trailned in Deurne. Trailned is al jaren een specialist in het faciliteren van het juiste materiaal voor de transporteur in de losgestort markt. Koen Leenders van Trailned hanteert het principe van de one-stop-shop: “Onze klanten kennen ons natuurlijk vooral als de dealer van Knapen Trailers." 

Hij voegt er echter meteen aan toe: “Ons pakket is echter groter dan alleen de verkoop van walkingfloor trailers van de fabrikant uit het Brabantse Deurne. Zo leveren we namelijk ook meerdere modellen kippers, specifiek toegespitst op de uit te voeren werkzaamheden van de transporteur. Het Duitse kipper merk Kempf is daar een mooi voorbeeld van. Het gamma van dit Duitse kwaliteitsmerk is verre van standaard waardoor er voor iedere transporteur een tailormade oplossing is."