Clicky


20 kilo cocaïne gevonden in lading bananen haven Vlissingen

20 kilo cocaïne gevonden in lading bananen haven Vlissingen
21-09-2018 16:28 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

VLISSINGEN - [update ma 09:47 uur] De Douane heeft op donderdag 20 september 20 kilo cocaïne gevonden op een schip in de haven van Vlissingen. De cocaïne was verstopt in het ruim van het schip dat geladen was met pallets bananen. De drugs, met een straatwaarde van ruim een half miljoen euro, zijn in beslag genomen en vernietigd.

De bananen waren afkomstig uit Zuid-Amerika. Het HARCteam Rotterdam, een samenwerkingsverband tussen Openbaar Ministerie, FIOD, Douane en Zeehavenpolitie, heeft de zaak verder in onderzoek.

Samenwerking Zeeuwse havens

De Zeeuwse havens zijn aantrekkelijke plekken om te ondernemen en te werken. Ondernemers en werknemers zijn gebaat bij veilige en integere havens. Criminele organisaties maken echter misbruik van de goede faciliteiten die de havens bieden. Publieke – en private organisaties slaan daarom de handen ineen in de strijd tegen de drugssmokkel in deze havens. Binnen de Samenwerkingsovereenkomst ZW-Nederland (SOZ) werken Openbaar Ministerie, Politie, Douane en Koninklijke Marechaussee samen in de bestrijding van criminaliteit.

UPDATE: De Douane vond bij een controle van de lading bananen uit hetzelfde schip nog eens 97 kilo cocaïne. Deze partij, met een waarde van bijna 2,5 miljoen euro, is ook in beslag genomen en vernietigd. Het HARCteam Rotterdam neemt de vondst mee in het onderzoek.