Ryanair sluit cao-akkoord Italië

Ryanair sluit cao-akkoord Italië
14-09-2018 11:25 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DUBLIN - Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een principe-akkoord bereikt met verschillende Italiaanse vakbonden over een cao voor het cabinepersoneel. Een staking van het bij andere bonden aangesloten cabinepersoneel gaat echter gewoon door.

Ryanair legt met de bonden de laatste hand aan een definitief akkoord dat op 1 oktober van kracht moet worden. Eerder sloot Ryanair in Italië al een cao met een aantal pilotenvakbonden.

Een eerder deze week aangekondigde staking van cabinepersoneel uit verschillende Europese landen gaat nog gewoon door. De Italiaanse vakbond Ultrasporti die daaraan meedoet, ondertekende het principe-akkoord niet. Ook cabinepersoneel uit Nederland, Spanje, Portugal en België legt 28 september het werk neer.

Als onderdeel van de cao met een looptijd van drie jaar krijgen de Italiaanse stewards en stewardessen een contract volgens Italiaans recht. Ook krijgen ze een loonsverhoging, tax free-voordelen die vergelijkbaar zijn met die bij andere Italiaanse luchtvaartmaatschappijen en bouwen ze een Italiaans pensioen op.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden