Clicky


Vrachtvolume Brussels Airport zeven procent gestegen in augustus

Vrachtvolume Brussels Airport zeven procent gestegen in augustus
13-09-2018 10:05 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ZAVENTEM - In augustus steeg het vrachtvolume op Brussels Airport met zeven procent ten opzichte van augustus 2017. Het vrachtvervoer aan boord van passagiersvluchten blijft groeien, met een sterke stijging van 17,4 procent. Dit is onder meer het gevolg van nieuwe langeafstandsvluchten naar Azië en de Golf door maatschappijen zoals Hainan, Cathay Pacific en Emirates.

Het volvrachtsegment noteerde een stijging van 4,3 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, dankzij een paar nieuwe routes en klanten zoals Latam en Atlas Air. Ook de getruckte vracht, voornamelijk de import, kende een mooie stijging van 11,3 procent ten opzichte van augustus 2017. De totale vrachttonnage bij de expresdiensten is nagenoeg stabiel gebleven (-1,1 procent).

In augustus bleef de export van goederen toenemen, waarbij Zuid-Amerika een stijging van 81 procent liet optekenen, dankzij de directe vluchten van Latam sinds april dit jaar naar Brazilië en Chili. Maar het is vooral de invoer uit Azië die het verschil maakt met een zeer sterke stijging.