Clicky


MacDon kiest Broekman Logistics als partner voor zijn Europese opslag, distributie en assemblage

MacDon kiest Broekman Logistics als partner voor zijn Europese opslag, distributie en assemblage
20-08-2018 11:17 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - MacDon en Broekman Logistics hebben onlangs een overeenkomst getekend voor de opslag, distributie en assemblage van de landbouwmachines van MacDon voor de Europese markt.

Industries, wereldmarktleider in de technologie, innovatie en productie van hoogwaardige oogstmachines, heeft onlangs aangekondigd de Europese markt te willen betreden en heeft daarom een Europees kantoor geopend. Om de Europese marktuitbreiding op te schalen en te versnellen, heeft MacDon Broekman Logistics gekozen als primaire partner voor zijn logistieke en assemblagediensten in Europa.

Solide partnerschap voor Europese uitbreiding

Benedikt von Riedesel, General Manager MacDon Europe: “We zien een toenemende vraag naar onze hoogwaardige producten in Europa en willen ons op onze kernactiviteiten richten: de verkoop en ondersteuning van onze producten aan klanten in Europa. Daarom hebben we Broekman Logistics als competente partner gekozen om de volledige opslag, distributie en eindassemblage van onze producten in Europa over te nemen. Broekman Logistics is gespecialiseerd in marktsegmenten die om complexe oplossingen vragen en heeft veel ervaring in de eindassemblage van landbouwmachines. Ons partnerschap omvat dus forwarding, opslag, eindassemblage, transport naar onze eindgebruikers en het afhandelen van alle douanezaken.”

Strategische locatie voor assemblage en maatwerk voor eindafnemers

“Wat we MacDon bieden, sluit perfect aan op onze onlangs geïntroduceerde BLUE4C-concept voor opslag en distributie”, aldus Willem Jan van Amersfoort, Managing Director Warehousing & Distribution. “We bieden warehousing-capaciteit op strategische locaties in de belangrijkste logistieke hubs van Europa; het havengebied van Rotterdam en Limburg, en verzorgen daarbij tevens de eindassemblage van de producten overeenkomstig de behoeften van de klanten van MacDon. Onze strategie om ons op specifieke marktsegmenten te richten die om complexe logistieke oplossingen vragen, zoals landbouw- en bouwmachines, werpt duidelijk zijn vruchten af.”

“Het besluit van MacDon om een Europese distributiestructuur op te zetten, is de logische oplossing voor de duidelijk toenemende vraag op Europese markten. Broekman Logistics heeft een goede reputatie op het gebied van oplossingen voor de totale toeleveringsketen en assemblage van machines. Daarom hebben wij ook het volste vertrouwen dat we met dit partnerschap onze Europese marktuitbreiding kunnen versnellen en met onze allernieuwste oogsttechnologie aan de vraag van Europese boeren kunnen voldoen”, aldus von Riedesel.

MacDon is al bijna zeventig jaar wereldmarktleider in de technologie, innovatie en productie van hoogwaardige oogstmachines. Hun oogstgeschiedenis ligt diep geworteld in het rijke prairieverleden van Winnipeg, Manitoba, Canada. De producten van MacDon worden wereldwijd gedistribueerd en ondersteund vanuit kantoren in Canada, de Verenigde Staten, Australië, Rusland, Brazilië en Duitsland. Het voortdurende streven naar verbetering van MacDon wordt gedreven door de wens om het oogsten eenvoudiger en productiever te maken voor boeren. Hun directe samenwerking met producenten en focus op aangepaste oogstmachines voor de zwaarst mogelijke omstandigheden, maakt MacDon voorloper op het gebied van toonaangevende branche-innovaties zoals de FlexDraper®. MacDon staat vanwege zijn uitmuntende kwaliteit wereldwijd bekend als The Harvesting Specialsits. Ze zijn er trots op dat ze machines maken die producenten helpen om de gewassen te oogsten waarmee de wereld wordt gevoed.

Sinds de oprichting van Broekman Logistics in 1960 in de haven van Rotterdam, is het bedrijf uitgegroeid tot een van de toonaangevende full-service logistieke organisaties in Nederland.

Met 32 kantoren, terminals en warehouses in Nederland, China, India, Singapore, België, Polen en Tsjechië, biedt Broekman Logistics zijn klanten een volledig dienstenpakket binnen de toeleveringsketen: van forwarding, transport en distributie tot gespecialiseerde breakbulk terminals en gecombineerde niet-ADR/ADR-opslaglocaties.