Mooy Logistics BV failliet verklaard: ruim 250 ontslagen [UPDATE]

Mooy Logistics BV failliet verklaard: ruim 250 ontslagen [UPDATE]

WADDINXVEEN - [update 11:02 uur] Op dinsdag 14 augustus is voor de rechtbank van Den Haag het faillissement uitgesproken van Mooy Logistics BV en Mooy Beheer BV uit Waddinxveen.

Mooy Logistics is opgericht in 1952 en is een logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in transport en warehousing van voornamelijk fruit, groenten, bloemen en planten. Mooy Logistics hoofdzakelijk grou-pagevervoer tussen Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Dit doet Mooy Logistics voor een be-langrijk deel vanuit de vestigingen in Waddinxveen en Breda. Mooy Logistics beschikt daarnaast over een eigen douaneafdeling en –entrepot, van waaruit zij voor haar klanten de douaneafhandeling ver-zorgt. Mooy Logistics heeft 260 werknemers in dienst. In november 2016 nam H.Z. Logistics een meerderheidsbelang in Mooy Logistics.

De curatoren onderzoeken momenteel de mogelijkheden voor een doorstart en bekijken de mogelijk-heden om de komende tijd het bedrijf open te houden. Daartoe gaan de curatoren in gesprek met belanghebbende partijen. De eerste geïnteresseerden hebben zich inmiddels bij de curatoren gemeld.

Ontslagen

Zoals gebruikelijk bij een faillissement zullen de curatoren vermoedelijk de arbeidsovereenkomsten met alle werknemers moeten opzeggen. De curatoren hebben vandaag een bijeenkomst gepland om het personeel uitgebreid te informeren. Gedurende de opzegtermijn van maximaal zes weken blijven de werknemers in dienst én aan het werk voor Mooy Logistics. Zij krijgen in beginsel hun salaris en vakantiegeld over deze resterende periode betaald via de UWV loongarantieregeling. De curatoren hebben het UWV inmiddels ingelicht. UWV start zo snel mogelijk een registratieprocedure om de salarissen te kunnen uitbetalen. Dit kan enkele weken duren, laat de curator weten.

"Vooralsnog is het bedrijf gewoon open en worden klanten gewoon bediend. Momenteel wordt onderzocht of de werkzaamheden van Mooy Logistics tijdelijk worden voortgezet", aldus de curator.

FNV Transport en Logistiek was onaagenaam verrast door het faillissement en laat bij monde van Arie van Dijk weten: "Wij wisten van niks. Het eerste wat wij nu gaan doen is contact met de curator opnemen en een afspraak maken om aan tafel te gaan om afspraken te maken. Onze inzet wordt natuurlijk dat ál het personeel wordt overgenomen, als er een overname komt, met behoud van arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zullen we ook contact opnemen met H.Z. Logistics."

Ook CNV Vakmensen heeft woensdagochtend telefonisch contact gehad met de curator. "CNV Vakmensen heeft verzocht om in het geval er geen volledige doorstart mogelijk is de curator contact opneemt met CNV Vakmensen. In dat geval zullen wij de curator in contact brengen met het sectorinstituut Transport & Logistiek (STL). Het sectorinstituut zorgt namens sociale partners (vakbonden en werkgeversorganisaties in de transport) voor onder andere het matchen van werkzoekende en vacatures in de sector transport en logistiek. Gezien de huidige arbeidsmarktsituatie zouden werknemers die als gevolg van dit faillissement zonder baan komen te zitten spoedig geholpen kunnen worden naar een nieuwe passende baan. De betreffende collega’s van het sector-instituut heb ik inmiddels ingeseind", aldus Tjeerd Orie van CNV Vakmensen.

"Al langer verliesgevend"

H.Z. Logistics laat woensdagochtend aan Transport Online weten dat tot zij in november 2016 een meerderheidsbelang namen in Mooy Logistics het bedrijf verliesgevend was. "Na de overname is er direct een reorganisatie in gang gezet waarbij de eigen vloot in aantallen afgebouwd en verjongd is, er is een nieuw Transport management systeem geïnstalleerd, en zijn er nieuwe onderhoudsafspraken gemaakt ten aanzien van de vloot waardoor de onderhoudskosten aanzienlijk gedaald zijn en daarnaast is boventallig personeel afgevloeid waardoor structureel bespaard is en zou gaan worden op de vaste loonkosten."

"Deze verbeteringen en besparingen waren echter onvoldoende om de operationele performance naar een afdoende professioneel niveau te kunnen brengen waardoor grotere klanten zijn afgehaakt. In de tussentijd heeft zustermaatschappij HZ Logistics B.V. aanzienlijke kapitaalinjecties verstrekt om de continuïteit van Mooy mogelijk te kunnen blijven maken."

"Na een voorzichtige verbetering van omzet en marge gedurende april en mei 2018, bleken juni en juli wederom zeer teleurstellend verlopen te zijn waardoor er additioneel forse kapitaalinjecties benodigd waren om Mooy in continuïteit te kunnen blijven houden respectievelijk om lopende- en nieuwe verplichtingen na te kunnen blijven komen. Bij gebrek aan een realistisch perspectief hebben de aandeelhouders daarom moeten besluiten om het faillissement aan te vragen voor Mooy Beheer B.V. en haar honderd procent dochtermaatschappij Mooy Logistics B.V.", besluit het bedrijf.


Schuldeisers failliet Mooy Logistics hadden ruim 13,5 miljoen euro aan vorderingen

missing-image DEN HAAG - De curatoren van Mooy Logistics, Martijn Vermeeren en Bas Ebels, hebben hun eerste faillissementsverslag naar de rechtbank gestuurd. Uit deze voortgangsrapportage blijkt dat schuldeisers van Mooy Logistics vooralsnog vo...

Curatoren naderen doorstart Mooy Logistics

missing-image WADDINXVEEN - De curatoren zijn in gesprek met een aantal serieuze doorstartkandidaten en hebben goede hoop dat binnen enkele dagen met één van hen een doorstart kan worden gerealiseerd. Meerdere partijen hebben een ...

Start VDH Company gedeelte failliet Mooy Logistics door?

missing-image BREDA - Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat op 27 augustus jongstleden er een nieuwe bv is opgericht op het adres van Mooy Logistics in Breda. Op Hazeldonk 6548 is sinds die datum VDH Cool Logistics BV gevesti...

Twee transportbedrijven failliet verklaard

missing-image ROTTERDAM - Er zijn dinsdag 12 december twee transportbedrijven failliet verklaard. Voor de rechtbank van Rotterdam werd LeVoTrans BV failliet verklaard en Overweel Transport en Verhuur BV werd voor de rechtbank Midden-Nederland e...

Faillissement De Heus Transport BV door rechter nietig verklaard

missing-image VEENENDAAL - Voor de rechtbank Midden-Nederland is op 10 juli het faillissement van De Heus Transport BV door de rechter vernietigd. De eigenaar van De Heus Transport had, volgens de curator, verzet aangetekend en dit verzet we...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 17 september t/m zondag 23 september:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!