Clicky


LAG Trailers lanceert nieuw 45FT containerchassis

LAG Trailers lanceert nieuw 45FT containerchassis
13-08-2018 16:51 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BREE - LAG Trailers lanceert een nieuw type 45 voet containerchassis. Het bedrijf speelde het klaar om een gewichtsverlies van maar liefst 400 kg te realiseren. Michel Verscheure Transport nam de proef op de som en kocht rechtstreeks een serie van zes voertuigen.

Verhoogde rendabiliteit

Met de insteek op economische rendabiliteit zocht het Belgische engineeringteam de grenzen op. Engineer Kim Vanderhoven vat de werkwijze kort samen: “Het doel is steeds om de life cycle costs voor de vervoerder te verminderen. Wij zoeken hiervoor naar een juiste balans tussen ontwerp, service-gemak en productieprocessen."

Volgens LAG Trailers klokt het voertuig nu af op 3450 kg. De doorlooptijden zijn sterk verminderd, waardoor er beter kan ingespeeld worden op marktschommelingen. LAG biedt bij dit type ook de optie tot galvaniseren aan.

Ervaring op de baan

Michel Verscheure Transport heeft van het nieuwe model een serie van zes voertuigen aangekocht. CEO Michel Verscheure gaf de keuze als volgt aan: “We zijn al langer tevreden van de LAG producten. Na een grondige analyse van de lichtgewicht variant, sprongen we onmiddellijk op de kar. De eerste indrukken van mij en mijn chauffeurs zijn alleszins zeer positief."

Bij de ervaren transporteur uit Ruddersvoorde lag de focus voor deze serie puur op de 45 FT container. De uitvoering met zwanenhals is voorzien voor het vervoer van wisselbakken en 45 FT CPC swap bodies met tunnel. De keuze viel bij dit lichtgewicht chassis op een uitrusting met aluminium velgen en boutbare onderdelen van geanodiseerd aluminium.