Clicky


Nieuwe 'rotonde' in Friese Damwâld zorgt voor ergernis bij transport- en vervoersbedrijven

Nieuwe 'rotonde' in Friese Damwâld zorgt voor ergernis bij transport- en vervoersbedrijven [+foto's]
07-08-2018 17:04 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DAMWÂLD - De kruising van de Conradi Veenlandstraat met de Hoofdweg in het Friese Damwâld is sinds de plaatsing van twee lantaarns en vier ijzeren blokken op iedere hoek hét gesprek van de dag in het dorp. Voorheen was op deze plek een rotonde gesitueerd. Recentelijk is deze vervangen door een gelijkwaardige kruising. Dit alles in het kader van de herinrichting van het dorp na de aanleg van de Centrale As.

Dinsdagmiddag werd er onder toeziend oog van de gemeente Dantumadiel, de Provinsje Fryslân, verkeersdeskundigen en andere belangstellenden getest op de rotonde. Transport- en busbedrijven uit Damwâld gebruiken de kruising veel en lopen tegen problemen aan.

Het draaien met een grote bus van Birwa Tours is al een kunst op zich, laat staan om over deze 'bijzondere' kruising te komen. Ook de truck en aanhang van Jilderda's Bloemenboetiek had alle moeite de kruising te passeren. Transportbedrijf Feenstra kwam ook met de grootste moeite rondom.

Het is nu aan de gemeente Dantumadiel, Provincie Fryslân en verkeersdeskundigen wat er met het kruispunt gaat gebeuren. Handig voor de vervoersbedrijven is het allerminst. De lantaarnpalen gaan nog, maar de ijzeren blokken op alle hoeken van de kruising zorgen voor de grootste draaiproblemen.

Meer foto's vindt u hier!

Foto's

  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport